Etusivu » Talous » Metsänomistaja, tiesitkö yhteismetsän kolme kovinta etua?
Sponsoroitu

Heikki Kalvila

lakipalvelupäällikkö, UPM Metsä

UPM Yhteismetsä on helpointa mahdollista metsäsijoittamista. Sijoitustuotto on keskimäärin 4-5 prosenttia ja ammattilaiset huolehtivat, että metsä voi hyvin ja tuottaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Perinteiseen metsänomistamiseen liittyy monia hoidettavia asioita: metsänhoitoa, puukauppaa ja metsäverotusta. Ne voivat viedä yllättävän paljon aikaa ja vaivaa.

– UPM Yhteismetsä on modernia metsänomistamista. Kun liittää metsänsä yhteismetsään, ammattilaiset huolehtivat metsänhoidosta, tuotosta ja kaikista käytännön asioista. Yhteismetsä maksaa osakkaille metsätuloa joka vuosi, kertoo UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila.

Yhteismetsän kolme kovinta etua:

Mikä on yhteismetsä?

UPM Yhteismetsän osuuksien omistajaksi pääsee liittämällä metsätilansa yhteismetsään. Metsänomistaja saa liittyessään metsänsä arvoa vastaavan määrän yhteismetsäosuuksia.

– Yhteismetsä jakaa osakkaille ylijäämää joka vuosi osuuksien mukaan, Kalvila kertoo.

Yhteismetsään voi liittää koko metsäomaisuuden tai osan siitä. Pellot ja rakennukset rajataan pois. Yhteismetsäosakkuus sopii niin nuorille kuin iäkkäillekin metsänomistajille.

– Yhteismetsän etuna on, että metsää hoidetaan suunnitelmallisesti ja puuston kasvu ohjautuu arvokkaaksi myyntipuuksi.

Vastuullista metsänomistamista

Yhteismetsien tavoitteena on hyvinvoiva metsä, joka tuottaa osakkailleen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaikki UPM Yhteismetsät on FSC®-sertifioitu (FSC®-C109750), mikä takaa vastuullisen ja kestävän metsänhoidon.

Kannattava sijoitus

UPM Yhteismetsät ovat kannattavaa metsäsijoittamista. Niiden metsätalouden vuotuinen sijoitustuotto on ollut keskimäärin 4-5 prosenttia.

Yhteismetsäosuudet ovat myytävissä vapailla markkinoilla. Osuuksia on myös helppo luovuttaa sukupolvenvaihdoksissa ja jakaa perinnönjaossa.

Liittyminen on maksutonta

UPM Yhteismetsään liittyminen on metsänomistajalle maksutonta. Yhteismetsä hoitaa kaikki liittymisen käytännönjärjestelyt metsänomistajan puolesta.

– Helpoin tapa lähteä liikkeelle on tilata alustava tuottolaskelma, joka perustuu avoimeen metsävaratietoon. Siitä näkee alustavaa tietoa oman metsän tuottoarvosta, Kalvila vinkkaa.

Next article