Skip to main content
Etusivu » Talous » Vakaata kassavirtaa suursijoittajan mukana
Kiinteistösijoittaminen

Vakaata kassavirtaa suursijoittajan mukana

Vakaa kassavirta
Vakaa kassavirta
Kuva: Unsplash

Kiinteistösijoittaminen tuo sijoitussalkkuun vakautta turbulentissa markkinaympäristössä. Rahasto mahdollistaa suursijoittajan hyödyt pienellä pääomalla. 

Kiinteistösijoittaminen tuottaa vakaata kassavirtaa.

– Tämän päivän turbulentti markkinaympäristö lisää perinteisten osake- ja korkosijoitusten arvojen heiluntaa. Pitkiin ja vakaisiin vuokrakassavirtoihin perustuvalla kiinteistösijoittamisella on mahdollista tasapainottaa sijoitussalkkua, oli markkinatilanne mikä tahansa, rahastonhoitaja Heikki Palmu Fennia Varainhoidosta kertoo.

Kiinteistöt ovat historiallisesti antaneet vakaata arvonkehitystä.

– Kiinteistöjen inflaatiosuoja on perinteisesti ollut hyvä. Toimitilojenkin arvokehitys on altis suhdannevaihteluille, mutta historiallisesti suhdanteisiin liittyvä riski on ollut huomattavasti osakesijoittamista maltillisempi, Palmu sanoo.

Suursijoittajan hyödyt pienellä pääomalla

Kiinteistörahasto mahdollistaa piensijoittajalle suuren institutionaalisen sijoittajan hyödyt.

– Toimitilasijoitukset ovat suuren yksikkökokonsa ja arvonsa vuoksi yleensä saatavilla vain instituutiosijoittajille. Rahaston avulla piensijoittaja pääsee sijoituskohteisiin, joihin yksityisillä toimijoilla ei muuten yleensä ole pääsyä, Palmu sanoo.

Rahasto tarjoaa hyvin hajautetun kiinteistösalkun myös pienelle pääomalle.

Kiinteistörahastoihin sijoitettaessa rahasto huolehtii sijoittajan puolesta kiinteistöjen ammattimaisesta ylläpidosta, hallinnoinnista ja kehittämisestä. 

– Rahastossa minimisijoitus on 2000 euroa. Sen avulla pääsee käsiksi salkkuun, jossa on yleensä useita kymmeniä kohteita eri sijainnilla ja käyttötarkoituksella. Tällaisen monipuolisesti hajautetun salkun riski on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi yksittäisissä sijoitusasunnoissa, Palmu jatkaa.

Rahaston kautta kiinteistöihin sijoittaminen on myös vaivatonta.

– Kiinteistörahastoihin sijoitettaessa rahasto huolehtii sijoittajan puolesta kiinteistöjen ammattimaisesta ylläpidosta, hallinnoinnista ja kehittämisestä. Rahastosijoittaja pääsee nauttimaan tuotosta suuren toimijan matkassa, Palmu kuvailee.

Suursijoittajan matkassa kiinteistöjen ylläpitokustannukset ovat tyypillisesti maltillisemmat.

– Rahaston suuren koon seuraus on volyymietu hinnoittelussa. Suursijoittaja saa yleensä neuvoteltua paremmat hinnat ylläpitokuluihin, Palmu toteaa.

Next article