Etusivu » Talous » 8 + 1 asiaa, jolla voit karsia kuluissa ja säästää rahaa
Säästäminen

8 + 1 asiaa, jolla voit karsia kuluissa ja säästää rahaa

säästää rahaa
säästää rahaa
Kuva: Unplash

Raha on iso puheenaihe, ja välillä myös tabu. Kenellä sitä on, ja kuinka paljon? Aina mietitään tienaanko tarpeeksi, tai ainakin tienaanko enemmän kuin naapurini.

Aina ei tarvitse tienata lisää saadakseen lisää rahaa säästöön. Kokosimme parhaat vinkit kulutuksen karsimiseen, jotta sinullakin olisi tulevaisuudessa enemmän rahaa säästössä.

1. Peruuta suoratoistopalvelut tai ainakin karsi osa käytössä olevista pois. Harvalla on aikaa katsoa ja kuunnella jokaista palvelua viikon aikana.

2. Tiputa liha pois ruokavaliostasi, sillä kasvikset ovat halvempia. Muun muassa linssit, pavut ja herneet ovat huomattavasti lihaa halvempia. Rahansäästön lisäksi myös ilmasto tykkää!

3. Shoppaillessa tulee usein ostettua hiukan enemmän kuin piti. Älä esimerkiksi hairahda nettikauppojen ‘Osta 30€ ja saat ilmaisen postituksen’ -lupauksiin, jos oikeasti tarvitset vain 20 euron edestä tuotteita.

Turhan kuluttamisen karsiminen on helppo tapa säästää rahaa. Kuvat: Unsplash

4. Skippaa lounaat ulkona. Omat eväät kustantavat yleensä noin 3-5 euroa, kun taas ulkona syödessä lounaisiin voi hyvin upota 10-15 euroa.

5. Lopeta käyttämätön kuntosalijäsenyys. Älä muutenkaan maksa palveluista, joita et oikeasti käytä.

6. Mieti onko auton omistaminen pakollista? Auton yhteiskäyttöön ja vuokraamiseen on tarjolla monia mahdollisuuksia.

7. Kahvi kahvilasta maksaa maltaita verrattuna omaan kuppiin kotona. Keitä kahvit kotona ja ota tarvittaessa mukaan termosmukissa.

8. Karsi epäterveellisissä kuluissa. Tupakoinnin ja alkoholin vähentäminen voi säästää useita kymmeniä euroja kuukaudessa.

+ 1 Avaa säästötili, jolle ei ole omaa pankkikorttia ja ota käyttöön viikottainen säätäminen ja voit säästää jopa 1378 euroa vuodessa.

Next article