Skip to main content
Etusivu » Urheilu » Tahdolla ja taidolla tehdään tuloksia
Sponsoroitu

Helsingin Jalkapalloklubin kasvatti Daniela Tolonen valittiin 16-vuotiaana HJK:n Kansallisen liigan kauden 2021 avauskokoonpanoon. Tänä vuonna yhdeksäntoistavuotias lahjakkuus siirtyi pelaamaan Åland Unitediin.

– Pelasin kymmenen vuotta HJK:ssa, mikä teki lähdöstä haikeaa. Mutta tämä oli hyvä askel uralle. Yksi syistä siirtymiseni taustalla oli Riku Remes, joka valmensi minua aikoinaan b-junnuissa sekä kaksi edellistä kautta HJK:n liigajoukkueessa. Hän on loistovalmentaja. Maarianhaminassa on huikeita tyyppejä ja minut on otettu hyvin vastaan, Tolonen kiittää.

Ahvenanmaa toimii erinomaisena etappina matkalla kohti Tolosen tavoitetta – ammattilaisuraa Espanjassa. Toinen Tolosen tavoitteista on edustaa joko Suomea tai synnyinmaataan Kolumbiaa naisten A-maajoukkueessa.

– Menestyminen vaatii sitoutumista. Arjen pitää olla laadukasta, mukaan lukien treenit, joissa joutuu haastamaan itseään. Joka päivä voi olla vähän parempi kuin eilen. Välillä otetaan askel taakse, mutta se on elämää. Jalkapallo on minulle sekä elämäntapa että työ, Tolonen jatkaa.

Kentän laidalla kasvanut

Pienenä Daniela seurasi isän harteilla isoveljen harjoituksia Käpylän Pallossa. Viisivuotiaana Tolonen liittyi Käpylän Pallon Nappulaliigan tyttöjoukkueeseen, kymmenvuotiaana hän siirtyi HJK Akatemiaan.

– Sanoisin kaikille jalkapallosta innostuneille tytöille, että uskaltakaa unelmoida. Naisten jalkapallo on yksi nopeimmin kehittyvistä lajeista, viimeisen kymmenen vuoden aikana sen kehitys on ollut huimaa. Myös Suomessa on mahdollista tehdä ura ammattilaisjalkapalloilijana, Tolonen rohkaisee.

– Urheilu, etenkin joukkuelajit, opettavat vuorovaikutustaitoja, ja lisäksi se pitää mielen ja kehon virkeänä. Mielestäni jokaiselle nuorelle on tärkeää löytää oma juttunsa, se mikä kiinnostaa. Löytää intohimo ja kuunnella sisintään, uskaltaa tehdä sitä mistä nauttii eikä antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa, muistuttaa Tolonen.

Tolosen motto ”It is what it is” tiivistää hänen elämänasenteensa: hän ottaa päivän kerrallaan ja nauttii hetkistä samalla kun työskentelee kovasti unelmiensa eteen.

Saariston aito makuelämys Ahvenanmaan Brändöstä

Next article