Etusivu » Urheilu » Liikuntaneuvojan tärkein taito on asiakkaan kohtaaminen
Sponsoroitu

Kolmen kampuksen urheiluopisto on liikunta-alan ammatillinen oppilaitos, jolla on kampukset Helsingissä, Lohjalla ja Lahdessa. Opistossa voi opiskella liikuntaneuvojaksi tai suorittaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon tai valmennuksen erikoisammattitutkinnon.

– Minua kiinnosti tämä ala. Täällä oli mahdollista suorittaa yhtä aikaa myös lukio-opintoja ja juuri nyt valmistaudun kirjoituksiin. Opiskelu täällä on ollut mukavaa. Erityisen kivaa on nyt, kun olemme liikuntaneuvonnan opinnoissa päässeet ohjaamaan oikeita asiakkaita, toisen vuoden liikuntaneuvojaopiskelija Emmi Järvelä kertoo.

Onni Rintamäki pelaa jalkapalloa opiskelun rinnalla. Hänellä on urheilijastatus, jonka myötä hän saa hyväksiluettua osan opinnoista ja saa koulusta tarvittaessa vapaata treeneihin ja peleihin.

– Urheilu ja liikunta on kiinnostanut aina. Sen myötä valinta oli helppo. Osasin odottaa että täällä liikutaan paljon. Toisena vuonna keskitymme enemmän teoriaan ja muiden ohjaamiseen.

Molemmat nuoret nimeävät liikunnan ammattilaisen tärkeimmäksi taidoksi asiakkaan kohtaamisen. Sitä tarvitaan liikuntaneuvojan tai personal trainerin työn lisäksi myös molempien haaveena olevassa fysioterapeutin ammatissa.

Erityisen kivaa on nyt, kun olemme liikuntaneuvonnan opinnoissa päässeet ohjaamaan oikeita asiakkaita.

Nuoret asuvat opintojen ajan opiston kampuksella. Varsinkin opintojen alussa asuntolaelämä on hauskaa, kun samanhenkiset nuoret tutustuvat toisiinsa. Nämä ystävyyssuhteet saattavat jatkua läpi elämän.

Kolmen kampuksen urheiluopiston rehtori Marjukka Tiainen on pitkän linjan alan ammattilainen ja itsekin opiskellut aikanaan alaa Pajulahdessa. Hän uskoo urheiluopistojen voivan auttaa kaupunkeja, kuntia, alan yrityksiä ja hyvinvointialueita saamaan ihmisiä liikkeelle.

– Meidän avaimet liikkumattomuuden ongelmien ratkaisuun on kouluttaa asiansa tuntevia ammattilaisia innostamaan ihmisiä liikkumaan. Sitä työtä tehdään persoonana. Työkalut, liikemallit ja ohjelmat pitää tietenkin olla hallussa, mutta tärkeintä on motivoida ihminen liikkumaan. Haaveeni on, että meiltä valmistuvat opiskelijat osaavat ja malttavat kuunnella asiakasta. Asiakas kyllä tietää miten haluaisi liikkua.


Kolmen kampuksen urheiluopisto

· Kampukset: Urhea Helsinki, Kisakallio Lohja & Pajulahti Lahti
· Tutkinnot: liikunnanohjauksen perustutkinto, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto ja valmennuksen erikoisammattitutkinto

Tutustu Kolmen kampuksen urheiluopistoon

Next article