Skip to main content
Etusivu » Urheilu » Kuninkuusravit 100 vuotta: “Hevosurheilun juhlaan ovat kaikki tervetulleita!”
Sponsoroitu

Kuninkuusraveja on järjestetty jo sata vuotta, vain sotavuosina ravit jäivät väliin. ”Kunkkarit” ovatkin kesän kohokohta, joka kerää hevosurheilun ystäviä ja ensikertalaisia ympäri Suomea.

– Isot hevoset ja vauhti säväyttävät aina! Kuninkuusravit ovat suomenhevosen juhlaa, jossayhdistyy huippu-urheilu ja festarifiilis. Tunnelma on välitön ja paikalle voi tulla niin perheen pienimpien ja kuin nuorisonkin kanssa: kaikille löytyy kiinnostavaa tekemistä, toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi kertoo.

Kuninkuusravit järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla. Tänä vuonna suomenhevoset kokoontuvat kisaamaan Jyväskylän Killerille perjantaista sunnuntaihin 26.-28.7

– Kun seuraa raveja aidan varresta, pääsee kokemaan hevosten voiman läheltä. Vauhti on kova ja suomenhevoset ovat kookkaita, ja siihen päälle vielä yleisön reipas kannustus, sellaista kisatunnelmaa ei muualta löydykään!

Kolme päivää täyttä juhlaa! –mukana Kunkkarilegendat ja varsahuutokauppa

Jyväskylässä Kuninkuusravien 100-vuotinen historia tulee esiin monin tavoin. Näytillä on esimerkiksi vanhoja ajopukuja ja kärryjä.

– Vuonna 1962 raveissa ajettiin vielä puisilla kilpakärryillä ilman kypärää. Se oli hurjaa touhua eikä niillä varusteilla voi enää kilpailla, mutta nyt niitä pääsee katsomaan.

Perjantaina 26.7. tiedossa on kunkkarilegendojen kisa.

– Legendojen lähdössä toisistaan ottavat mittaa Keski-Suomen menestyneimmät ajajat ja perjantaina on myös kaikille avoin varsahuutokauppa. Huutokaupassa on aina yhtä kutkuttava tunnelma, kun jännitetään kenen käsi nousee pisimpään.

Varsojen ihastelun lisäksi perheen pienimmille on tarjolla ponitalutuksia ja –ajeluita, ja tänäkin vuonna pääkilpailussa lasketaan seppeleet ravikuninkaan ja -kuningattaren kaulalle.

– Kunkkareiden ohjelma on runsas, on urheilua ja bileitä. Ohjelmasta on helppo valita omalle porukalle sopiva kattaus kolmelle kivalle kesäpäivälle. Tervetuloa mukaan!

Hanki liput Kuninkuusravien humuun!

Kaikki kuninkuusraveista


Next article