Etusivu » Piha ja puutarha » Yksinkertaisella vinkillä eroon ampiaisista lopullisesti
Kesä

Yksinkertaisella vinkillä eroon ampiaisista lopullisesti

Kuva: Getty Images

Yksi parhaista asioista kesällä on pakata ruokaa mukaan ja lähteä ulos piknikille – syödä aamiaista, lounasta tai päivällistä luonnosta ja auringosta nauttien. Tai onko mitään parempaa kesällä kuin kutsua ystävät koolle ja esimerkiksi grillata ulkona yhdessä?

On kuitenkin yksi asia, joka helposti pilaa tällaiset ikimuistoiset hetket – nimittäin ampiaiset. Tunnelma menee helposti pilalle, jos grillatessa joutuu koko ajan jännittämään ympärillä surraavia ampiaisia tai piknikillä juoksemaan pakoon pöriseviä vihulaisia.

Jokainen meistä on varmasti joskus kironnut ampiaisia, jotka ryömivät juomalasiin tai hakeutuvat juuri grillatun lihan päälle. Vaikka kuinka hätistelisi, ne eivät anna periksi – vaan tulevat vain vihaisemmiksi ja saattavat pistää.

Kiitos tämän nerokkaan keinon, sinun ei tarvitse enää ikinä hätistellä ampiaisia.

Lue myös: Näin suojaat pihan puut ja pensaat jäniksiltä

Kuva: Getty Images

Rauhaa ampiaisilta

Ota paperipussisi ja puhalla ilmaa paperipussiin. Sido pussin suu kiinni ja kiinnitä se roikkumaan jonnekin, lähelle piknik-paikkaa, grillikatosta tai muuta paikkaa missä ampiaiset ovat häiriöksi, niin ampiaiset pysyvät poissa.

Vinkki perustuu siihen, että ilmeisesti ampiaiset ovat hyvin tarkkoja reviiristään, ja kun ne näkevät vieraan pesän, ne lähtevät nopeasti pois. Täyteen puhallettu paperipussi muistuttaa hyvin paljon ampiaisten pesää, ja siksi ne antavat sinun olla rauhassa nähdessään sen.

Ampiaisten sijasta mehiläiset ovat tervetulleita pihavieraita. Mehiläiset auttavat kasveja lisääntymään ja ovatkin tärkeä osa monen sadon koon ja laadun takaamisessa. Lue vinkit mehiläisystävällisistä kasveista täältä.

Next article