Skip to main content
Etusivu » Piha ja puutarha » 5 kauneinta kevätkukkaa jokaisen kukkapenkkiin
Kevät

5 kauneinta kevätkukkaa jokaisen kukkapenkkiin

Kuvat: Unsplash

Lumen sulaminen, häikäisevä aurinko ja pöllyvä hiekka. Nämä voivat tarkoittaa vain yhtä asiaa – kevät! Varma kevään merkki on myös kukkapenkistä pilkottavat kukat, jotka on edellisenä syksynä istutettu.

Kokosimme yhteen viisi kukkaa, jotka sinunkin on saatava kukkapenkkiisi!

Kuva: Unsplash

Lumikello

Lumikello alkaa pilkistämään lumien alta jo maaliskuussa ja saattaakin uhmata lunta jopa 20 senttisenä. Ihanteellinen kasvatusalusta lumikellolle on savensekainen multamaa, jonka läpäisee vesi. Tuulensuojainen varjoisa / puolivarjoisa paikka on lumikellon suosikki.

Kuva: Unsplash

Sahrami

Sahramit eli krookukset kukkivat ensimmäisenä ja viimeisenä puutarhassa, riippuen hiukan lajikkeesta. Nämä kukat ovat valitettavasti usein myös myyrien ja hiirien suosikkeja, joten ole valppaana herkuttelijoiden varalta.

Kuva: Unsplash

Tulppaanit

Tulppaanit ovat varma valinta aurinkoiselle paikalle. Nämä kaunottaret rakastavat aurinkoa, mutta viihtyvät myös kevyessä varjossa. Jos haluat tulppaanin kestävän monta vuotta, varmista että maa pysyy keväisin kuivana. Tulppaanit kukkivat epäsäännöllisesti, osa kukkii huhtikuussa, osa toukokuussa ja vielä myöhäisimmillään kesäkuun alussa.

Lue myös: Sipulikukat maahan syksyllä – 8 + 3 vinkkiä kevään kukkaloistoon.

Kuva: Unsplash

Idänsinililja

Tämä kukka viihtyy niin auringossa kuin varjossa. Kannattaa kuitenkin istuttaa Idänsinililja lehtipuiden alle, jotka suojaavat maata liialta auringonvalolta. Idänsinililjaa kutsutaan usein siniseksi matoksi, koska se leviää helposti isolle alueelle.

Kuva: Unsplash

Narsissi

Narsissit kukkivat usein huhti-kesäkuussa ja ovatkin monelle merkki keväästä. Isokukkaiset narsissit viihtyvät multamaissa ja lisääntyvät mättäiksi vuosien varrella. Nämä ovat siis varma valinta hiukan huonommallekin puutarhurille.

Jos puutarhan kukkaloisto saa viherpeukalon sormet syyhyämään, voit lisätä puutarhaan myös syötäviä kasveja joista on iloa pidemmälle ajalle. Lue vinkit miten kasvatat omat vihanneksesi ruoantähteistä.

Next article