Skip to main content
Etusivu » Piha ja puutarha » 6 puutarhakasvia, joita edes sinä et voi tappaa
Puutarhan kasvit

6 puutarhakasvia, joita edes sinä et voi tappaa

Laiskalle puutarhurille tai kesämökille sopii helppohoitoinen luonnonpuutarha. Kuvat: Pexels ja Unsplash

Tuntuuko toisinaan siltä, että sinulla on viherpeukalon sijasta peukalo keskellä kämmentä? Nuukahtaako jokainen puutarhakasvi, jonka istutat puutarhaasi, samalla kun rikkaruohot kukoistavat?

Onneksi on olemassa helppohoitoisia kasveja, jotka huonokin puutarhuri saa pidettyä hengissä. Näillä vinkeillä valitset helppohoitoiset puutarhakasvit!

1. Krassi

Krassi kasvaa nopeasti ja kukkii runsaasti. Kuva: Unsplash

Koristekrassi on kaunis kesäkukka. Krassi viihtyy sekä köyhässä maassa että voimakkaassa mullassa, eikä hetkahda savisestakaan maalajista. Liian ravinteikas kasvualusta saa krassin tuottamaan lehtiä kukkien sijaan – eli kukka on täydellinen valinta lannoitteet unohtavalle puutarhurille.

Kukan kukinta on runsas, ja voit sijoittaa sen aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle.

2. Punakosmos

Krassi kasvaa nopeasti ja kukkii runsaasti. Kuva: Unsplash

Sirottele punakosmoksen siemeniä puutarhaan, ja nauti komeista kukista koko kesän ajan, sillä punakosmos kukkii kesäkuusta pitkälle syyskuuhun.

Punakosmokset kasvavat jopa puolentoista metrin korkuisiksi, ja jos olet onnekas ne jopa siementävät itsensä ja puutarhasi täyttyy punakosmoksista – puutarhanhoito ei kirjaimellisesti voisi olla tämän helpompaa!

3. Hortensia

Näyttävät hortensiat ovat täydellisiä kukkia niin kesäpuutarhaan kuin kattauksen koristukseksi – leikkaa hortensian oksia maljakkoon ja korista niillä ruokapöytääsi! Kuva: Unsplash

Näyttävää puutarhaa varten valitse varjoa rakastava hortensia. Vaikka hortensiat saattavat näyttää nuupahtaneilta kuumalla säällä, ne piristyvät auringonlaskiessa tai viimeistään seuraavien sadepilvien ilmestyessä.

Jos jaksat panostaa kukkien hoitoon, kastele hortensiapuskia letkulla.

4. Narsissit

Narsissit ovat ehdoton pääsiäiskukka, mutta myös helppohoitoisen puutarhan kulmakivi. Kuva: Pexels

Narsissit ovat yksi niistä kukista, joita voit ripotella ympäri puutarhaa, ja nauttia työsi jäljestä keväisin, kun kukat leviävät pitkin pihaa.

Jos haluat nauttia kasvista monta vuotta, istuta narsissi tarpeeksi syvälle, ettei talvi tapa niitä ja riittävän etäälle toisistaan, jotta niillä on tilaa levitä.

5. Kuunlilja

Varjossa viihtyvä kuunlilja tuo vehreyttä pihalle. Kuva: Kotipuutarh

Onko pihallasi varjoinen kulma, joka kaipaa täytettä? Varjokasveina pidetyt kuunlijat viihtyvät myös auringossa, ja valoisa muttei paahteinen paikka sopii kuunlijoille.

Kasveina kuunliljat ovat hyvin helppohoitoisia ja talvenkestäviä ja lähes tuhannen lajikkeen joukosta voit valita omaan puutarhaasi sopivan kasvin eri kokoisista, muotoisista ja värisistä lehdistä.

6. Pensasangervo

Pensasangervot ovat monikäyttöisiä ja helppohoitoisia koristepensaita. Kuva: Pexels

Monivuotisen pensasangervon värikkäät kukat ja lehdet kestävät niin sään kuin huonomuistisen puutarhurin laiminlyönnin. Pensasangervo vaatii hyvin vähän karsimista tai ylläpitoa, ja viihtyy niin aurinkoisella kuin osittain varjoisella paikalla.

Lähde: KotipuutarhaThe Loop

Next article