Etusivu » Urheilu » Rinneriemua – tervetuloa talvi!
Lumilautailu

Rinneriemua – tervetuloa talvi!

Anton Lindfors
Anton Lindfors
Kuvat: Oma arkisto

Uusi vuosi siintää monien toiveissa talvisena ja lumisena tarjoten mahdollisuuksia hauskanpitoon hankien keskellä. Suomen Lumilautaliiton A-maajoukkueessa kilpailevalle Anton Lindforsille talviset maisemat tarjoavat samassa paketissa sekä sekä huvin että työn.

– Mahtavinta on saada tehdä ammatikseen sitä, mitä kaikkein eniten haluaa, eli lumilautailla, Lindfors sanoo.

Lindforsin laji on lumilautacrossi, jossa rinteeseen tehdyn radan yläpäästä lähtee yhtä aikaa matkaan 4-6 laskijaa. Laskutapa ja temput ovat vapaita.

– Se on kuin motocrossia lumella. Hirveästi sääntöjä ei ole, vain se merkitsee, kuka on ensimmäisenä alhaalla.  

Laji tuntui omalta heti alusta pitäen.

– Pienenä fiilistelin paljon kaikenlaisia mies miestä vastaan –lajeja. Lumilaudan sain joulupukilta kuusivuotiaana. Suksilla en ole sen jälkeen laskenut kertaakaan. Kolmentoista vanhana oli ensimmäinen mahdollisuus kilpailla lumilautacrossissa. Jäin lajiin saman tien koukkuun.

Yhteisöllisyys on tärkeää

Lindfors, jonka merkittävimpiä saavutuksia ovat vuoden 2014 Lumilautailun maailmancupin toinen sija ja maailmancupin rankingin seitsemäs sija samana vuonna, nauttii ammattilumilautailijan elämästä, jossa keskeistä on reissaaminen ja yhteisöllisyys.  

– Matkapäiviä kertyy noin 150-200 vuodessa, jos loukkaantumisia ei ole. Olen kasvanut olemaan reissun päällä ja matkaaminen on mukavaa. On vaikea kuvitella muunlaista elämää. Maailmalla on paljon kavereita, lumilautailuyhteisö on iso osa mua ja kuulun siihen vahvasti.   

Kesällä leikattua olkapäätä Lindfors on kuntouttanut ahkerasti ja toteaa alkavansa olla nyt omassa huippukunnossaan.  

– Lasku oli todella hyvässä kunnossa jo ennen leikkausta, joten siitä on ollut hyvä jatkaa. Vaikka olkapää oli hajalla, enkä päässyt harjoittelemaan, kulkee lasku syystä tai toisesta nyt entistäkin paremmin.

Lue myös: Tämän talven lajivalintasi – lumilautailu

Positiivinen kierre

Henkinen ja fyysinen puoli tukevat suorituksessa toisiaan.

– Onnistumiset tuovat uusia onnistumisia, tilanteen on oltava pään sisällä sellainen, että lasku kulkee, Lindfors toteaa, ja jatkaa:

– Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet olympiajoukkuepaikkaan. Tehtäväni on laskea mahdollisimman hyvin ja olla mahdollisimman kilpailukykyinen. Odotan kauden kisoja valoisalla fiiliksellä.

Lindforsin mukaan lumilautailu sopii mainiosti kaikille.

– Omaa lähtötasoa ei kannata murehtia, vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan lähimpään mäkeen. Avuksi voi tarvittaessa ottaa opettajan. Tärkeintä on tehdä sitä mistä tykkää, liikkua ja pitää hauskaa.

Katso kaikki snoukkaa –projektin lyhytdokumentti My turn – Tarinoita lumilautailusta.

Next article