Skip to main content
Etusivu » Talous » Miksi opiskelijan kannattaa liittyä ammattiliittoon?
Sponsoroitu

Samira Koistinen

arkiohjaaja, lähihoitaja
Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Mahdollisuus verkostoitua alan ammattilaisten kanssa sekä turva työelämän eri vaiheisiin ja mahdollisiin pulmatilanteisiin on arvokasta etenkin nuorelle, joka vasta rakentaa omaa urapolkuaan.

– Kun nuorilta kysytään miksi he eivät ole liittyneet liittoon, niin vastaus on usein ”Kukaan ei ole kysynyt”, kertoo Stadin ammatti- ja aikuisopiston arkiohjaaja, lähihoitaja Samira Koistinen, jolle pitkän linjan JHL-aktiivi eli oma äiti on aina tuonut liiton tärkeyttä esille.

Moni opiskelija saattaa miettiä, mitä hyötyä ammattiliittoon kuulumisesta oikeasti on. Liitot eivät ole vain työehtosopimusten neuvottelijoita, ne ovat yhteisöjä, jotka tarjoavat turvaa, tietoa ja työkaluja työelämän haasteisiin.

– Liitossa pääsee tekemään asioita samaa työtä tekevien ihmisten kanssa, oppimaan ja jakamaan omaa osaamistaan sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat todella tärkeitä. Ja tapahtumiin voi ottaa mukaan vaikka työkaverin tai ystävän eri ammattialalta, Koistinen sanoo.

– Ammattiliitot ovat kovalla työllä tehneet työelämästä reilumpaa ja tasa-arvoisempaa. Ne ovat merkittävä turva, jos jotain sattuu. Kuten autolle otetaan kasko, liittoon kuuluminen on työelämävakuutus, painottaa JHL:n järjestöasiantuntija Oskari Ollikainen.

– Tarvitaan rohkeutta ja osaamista, jotta voi pitää puoliaan. Sitä saa verkostoitumalla. On helpompi ottaa asioita puheeksi, kun tietää että samat asiat ovat ongelmia myös muilla toimialoilla ja paikkakunnilla. Mitä enemmän meillä on joukkovoimaa, sitä helpompaa on puuttua epäkohtiin. Monelle nuorelle paremmat työehdot ja reilu työelämä ovatkin syy olla mukana. Liitoilla on verkostot ja väylät päättäjiin, Koistinen lisää.

Kehittyvä, reilu ja tasa-arvoinen työelämä

Kyllä joku hoitaa kaikki ne tehtävät, joita tarvitaan tämän maan pyörittämiseksi. Usein se on joku JHL:n rautaisista ammattilaisista, jotka työskentelevät noin tuhannessa eri ammatissa kuudella eri ammattialalla julkisella ja yksityisellä sektorilla. JHL on Suomen suurin hyvinvointialojen ammattiliitto, jonka jäsenet työskentelevät kuntien, hyvinvointialueiden, valtion, seurakuntien, julkisten liikelaitosten sekä erilaisten julkisia palveluja tuottavien yritysten, yhdistysten ja säätiöiden palveluksessa.

JHL tarjoaa:

Yhteisöllisyyttäyhdessä olemme enemmän ja mitä enemmän meitä on, sitä suurempi on painoarvomme.
Mahdollisuuden saada oma äänesi kuuluviin ammattinäkökulmasta.
Itsesi ja työelämän kehittämistä.

Jäsenenä et jää näkymättömäksi

Liity JHL:ään

Next article