Mikä sen parempaa, kuin muurinpohjaletut kesäiltana. Nappaa talteen kesän herkullisin resepti!
Taikinaan tarvitset:
- 1 litra maitoa
- 3 dl ohrajauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- ripaus suolaa
- loraus öljyä
- loraus kivennäisvettä
Resepti:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Lämmitä muurinpohjapannu. Paista ohuita lettuja, kunnes pinnat ovat ruskeat molemmin puolin.
- Täytä letut heti lämpimänä täytevaihtoehtojen kanssa.
Usein tämä klassikkoherkku tarjoillaan hillon kanssa, mutta mitä jos tänä kesänä olisi uusien kokeilujen aika? Twistin tähän vanhaan herkkuun saat tarjoilemalla sen eri täytteiden kanssa.
Yhdistele rohkeasti uutta ja vanhaa, sekä kylmää ja lämmintä. Miltä maistuisi muurinpohjalettu vanilijajäätelöpallon kanssa, tai suklaalevitteen ja banaaniviipaleiden kanssa? Lapset voi yllättää piirtämällä lettuun hymyilevän naaman. Käytä mielikuvitusta ja herkuttele!
Kyllästyttääkö vanhat herkut vuodesta toiseen? Unohda iänikuinen piirakka ja testaa näitä raparperireseptejä.