Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Tuure Kilpeläinen palaa juurille
Inspiraatio

Tuure Kilpeläinen palaa juurille

tuure-kilpelainen-kaihon-karavaani-ika-keikat-haastattelu
tuure-kilpelainen-kaihon-karavaani-ika-keikat-haastattelu
Kuva: Pietari Purovaara

Suosittu muusikko rentoutuu kesällä luonnon helmassa Inkeroisissa ja tekee pienempiä keikkoja Kaihon Karavaanin kanssa ympäri Suomea.

Muusikko Tuure Kilpeläinen on innoissaan päästessään taas pitkän tauon jälkeen Kaihon Karavaanin kanssa esiintymään. Heinä- ja elokuun aikana he soittavat noin 20 eri paikassa. Luvassa on tanssilavakeikkoja, jokilaivoja ja pieniä tapahtumia.

– Kesän keikkakuviot muistuttavat Kaihon Karavaanin pelimannihenkisiä alkuaikoja. Sanoisin, että tämä kesä on vähän kuin paluu juurille.

Heinä- ja elokuun aikana Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani esiintyy noin 20 eri paikassa. Kuva: Pietari Purovaara

Juuret kuuluvat Kilpeläisen kesään muutenkin. Hän on nimittäin hiljattain hankkinut Inkeroisista huvilan ja aikoo kesällä tutustua sen puutarhaan.

– Se on valtava ja täytyy ottaa selvää, mitä kaikkea siellä kasvaa, laulaja lisää.

Huvilan pihaan on vastikään tuotu tynnyrisauna. Vieressä kimmeltää joki, josta laulaja toivoo kesän aikana nappaavansa kalaa. Kalaruuat ja uudet perunat ovat Kilpeläisen mielestä parasta kesäruokaa.

Myös laulajan syntymäpäiviä juhlitaan Inkeroisten huvilalla, perheen ja ystävien kesken.

– Kesäkuun lopussa minulle tulee 50 vuotta täyteen, Kilpeläinen kertoo iloisesti.

Kesän aikana mies aikoo ehtiä Lapinlahdessa sijaitsevalle työhuoneelleen. Oikeastaan kyse ei ole pelkästä työhuoneesta vaan Lapinlahden kauniista miljööstä.

– Hengailen Lapinlahdessa ihan muuten vaan. Käymme esimerkiksi piknikillä siellä, laulaja selventää.

Kilpeläinen kertoo Helsinkiä ympäröivän meren olevan hänelle tärkeä. Hän käy uimassa kaikkina vuodenaikoina. Allas Sea Pool on yksi mieluisista paikoista, sekä soittamiseen että rentoutumiseen.

Suomessa moni pitäjä on tullut Kilpeläiselle tutuksi keikkojen merkeissä. Kesän kiertue-elämä muistuttaa muusikkoa lapsuuden kesistä, jotka hän vietti perheensä kanssa karavaanariharrastuksen merkeissä.

– Parasta olivat ne kesäillat, kun kokoonnuimme iltaisin nuotion ääreen, Kake-kummisetä alkoi soittaa kitaraa ja lauloimme kaikki yhdessä.

Next article