Etusivu » Matkailu » Tervetuloa ihana kesä!
Kesä

Tervetuloa ihana kesä!

kesa-suomessa
kesa-suomessa
Kuvat: Unsplash

Se on kesä nyt, ja kauan odotettu loma. Lomalla matkustetaan, syödään hyvin, koetaan jotakin uutta – ja ihan vaan nautitaan ja rentoudutaan.

Aurinko paistaa, ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä. Kesä! Linnut ne laulaa, ja sirkat soittaa, taitaa tulla kesä, lauloi ikivihreä Mikko Alatalo 80-luvun alussa ja laulaa yhä monien kesämökkien matkaradioissa. Tietyt suomi-iskelmän klassikot kuuluvat kesään yhtä olennaisesti kuin oma mansikkapaikka järven rannalla, kotimaan suosikkimatkakohteet tai vaikkapa jäätelö.

Euroopan koilliskulmassa sijaitseva Suomi on laaja maa, josta löytyy monenlaista nähtävää kesästä nauttiville lomalaisille. Kansallispuistot, hiekkadyynit, sisävesiristeilyt, lukuisat torit, tunnelmalliset vanhat asuinalueet, huvipuistot, retkeilyalueet, linnoitukset, majakkasaaret, näkötornit, kesäteatterit, uimarannat, oopperajuhlat, kalliomaalaukset, koskinäytökset, kotieläintilat, vesipuistot ja järvi-Suomen helmet – kotimaan matkakohteiden lista etelästä pohjoiseen ja idästä länteen on suorastaan hengästyttävä. 

Julkinen liikenne juna- ja bussireitteineen on Suomessa kiitettävän kattava, ja vapautta arvostaville matkustusmuodoksi sopii myös matkailuauto, jonka ansiosta majoitusta ei tarvitse ajatella paikkasidonnaisesti. Jos olosuhteet kohteessa eivät osu ihan nappiin, matkailuautolla on helppo siirtyä toiseen paikkaan. 

Herkut kuuluvat kesään

Lomailun yksi kohokohdista on syödä hyvin. Suomen luonnosta saatavat marjat sekä sienet, toreilla myytävät herneet, pensasmustikat ja savustettu kala sekä grillissä tirisevät lihat, soijamakkarat ja vihannekset kuuluvat olennaisesti suomalaiseen kesäkeittiöön. 

Kesän ykkösherkun tittelin vuodesta toiseen taitaa kuitenkin napata jäätelö. Suklaa, banaani, toffee, laku, mansikka – jokaisella meillä on varmasti oma suosikkijäätelömakumme. Nykyään myös vegaaneille on tarjolla monia esimerkiksi soija-, riisi, manteli- tai kookospohjaisia eri makuisia jäätelövaihtoehtoja. 

Jäätelön suuresta suosiosta kielii se tosiasia, että pohjoisesta sijainnista huolimatta suomalaiset syövät eurooppalaisista eniten jäätelöä, noin 13 litraa ihmistä kohden vuodessa.

Muista Euroopan jäätelönrakastajista meidät erottaa jäätelön kulutus, joka on tasaista ympäri vuoden – jäätelöä nautiskellaan kaikkina vuodenaikoina, ei vain kesällä. Suloisessa suvessa se taitaa kuitenkin maistua kaikkein parhaimmalta.

Next article