Etusivu » Matkailu » Kuusamo tarjoaa matkailijalle sen seitsemän sortin seikkailut
Kotimaan matkailu

Kuusamo tarjoaa matkailijalle sen seitsemän sortin seikkailut

Kuvat: Getty Images

Kuusamossa riittää tekemistä kaiken tyyppisille matkailijoille. Kokosimme seitsemän aktiviteettia, joista löytyy jokaiselle jotakin.

1. Koskenlasku.

Vanhoista kotimaisista elokuvista tuttu tukkilaisten laji tehdään nykyään turvallisilla kumiveneillä kokeneen kipparin johdolla. Kitkajoki tarjoaa sopivia reittejä iästä ja uskalluksesta riippumatta. Perhereitti (yli 5-vuotiaille) kulkee runsasvetisissä ja rauhallisissa paikoissa, mutta tarjoaa silti riittävää hauskuutta myös vanhemmille. Yli 18-vuotiaille sopiva Villi reitti puolestaan soveltuu sinulle, joka nautit jännityksestä etkä säikähdä pientä kastumistakaan.

2. Vaeltaminen.

Kuusamon seudulta löytyy hienoja reittejä ja henkeäsalpaavia maisemia niin päiväretkille kuin pidempiinkin taivalluksiin. Esimerkiksi Oulangan kansallispuistosta Rukalle kulkeva Karhunkierros (82 km) on jokaisen eräretkeilijän must-kohde, joka on kuljettava ainakin kerran elämässä. Pieni Karhunkierros (12 km) sen sijaan on nopeampi yhden päivän reitti. Voit valita myös monesta muusta päiväreitistä omien toiveidesi mukaan. Autiotuvat ja toimivat bussiyhteydet reittien varrella tai päätepisteissä helpottavat suunnittelua.

3. Maastopyöräily Rukan rinteillä.

Koe jännittävä pyöräseikkailu jylhän Rukatunturin huoltoteitä pitkin. Jatka matkaasi joko huipulle asti, tai polje koko tunturin ympäri. Liikunnan ilon ja jännityksen lisäksi saat kaupan päälle nauttia maisemista, jotka hakevat vertaistaan.

4. Tee melontaretki Oulankajoella.

Valitse kahdesta ohjatusta reitistä. Lyhyempi, parituntinen reitti sopii esimerkiksi leppoisaa menoa arvostaville perhemelojille; pidempi reitti hänelle, jonka voimat riittävät kokopäiväiseen melomiseen. Molemmat reitit kulkevat sadunomaista Oulangan erämaajokea pitkin, eivätkä ne sisällä koskiosuuksia. Voit myös vuokrata kanootin ja meloa omatoimisesti.

Lue myös: Tervetuloa ihana kesä!

5. Kesäkelkkamäkeen Rukan rinteille.

Lapsiperheiden suosiossa olevalla, yli kilometrin mittaisella kelkkaradalla riittää vauhtia ja hauskuutta myös aikuisille. Kelkkarata on auki koko kesän säärajoituksella.

6. Maisemahissillä ylös.

Rukan ympäristön laajat maisemat aukeavat parhaiten tunturin huipulta, jonne pääset maisemahissillä. Alas voit tulla joko hissillä tai kesäkelkkamäkeä pitkin huristellen.

7. Karhuntarkkailuun erämaahan.

Haluatko nähdä metsiemme suurikoisimman eläimen jopa vain noin kolmen metrin etäisyydeltä? Karhuntarkkailumökkimme sopivat koko perheelle: niissä voi nauttia eväitä ja vaikka yöpyä karhuntarkkailun lomassa. Mesikämmenen saapuessa pihapiiriin voit kuvata pihan tapahtumat seinässä olevien aukkojen kautta. Myös merikotkan, kakasääsken, haukan ja jopa suden on nähty piipahtavan pihassa.

Kaikki Rukan kesästä: ruka.fi/kesa

Next article