Etusivu » Matkailu » Suomi kauneimmillaan: 6 ihanaa kohdetta koti–Suomesta
Kotimaan matkailu

Suomi kauneimmillaan: 6 ihanaa kohdetta koti–Suomesta

Kuvat: Unsplash

Suomen kesä tarjoaa mitä uskomattomampia matkakohteita viettää kesäinen retkipäivä tai pidempikin loma. Listasimme kuusi kohdetta ympäri Suomea, joissa haluat taatusti vierailla!

1. Nuuksion kansallispuisto

Uudellamaalla sijaitseva kansallispuisto tarjoaa monipuolisia merkittyjä reittejä ja luontopolkuja. Helppokulkuiset reitit sopivat koko perheelle ja kunnon treeniä kaipaavalle löytyy 30 kilometrin pyöräreittejä. Päiväretken voi päättää vierailuun Suomen luontokeskus Haltiaan, jossa pääsee tutustumaan koko Suomen luontoon.

2. Merenkurkun maailmanperintöalue

Pohjanmaalla sijaitseva Merenkurkun maankohoamis-rannikko on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Maan kohoamisen takia Merenkurkun luontotyypit, kasvillisuus ja eläimistö muuttuvat jatkuvasti. Viimeisen jääkauden muovaamiin maisemiin voi tutustua muun muassa maailmanperintöristeilyillä tai Björköbyn näkötornista. Kohde sopii myös lintujen tarkkailijoille ja kalastajille.

3. Selkämeren kansallispuisto

Selkämeren kansallispuistossa pääsee tutustumaan monipuoliseen vedenalaiseen luontoon sukeltamalla. Idylliset majakkamiljööt ja kivikkoinen ulkosaaristo tarjoavat nähtävää kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Lue myös: Kotimaan erikoiset elämykset – 14 kohdetta ympäri Suomea

4. Kaldoaivin erämaa-alue

Kaldoaivi on Suomen laajin erämaa-alue, joka jatkuu aina Norjaan asti. Alue sopii hyvin päiväretkeksi, mutta nähtävää riittää myös pidemmäksi aikaa. Erämaa-alue tarjoaa paljon kokeneelle vaeltajalle, mutta aloittelijan kannattaa lähteä matkaan harjaantuneemman reissaajan kanssa.

5. Värikallion maalaukset

Suomussalmi tarjoilee historiasta kiinnostuneelle tarinoita vuosien takaa. Hossan kansallispuistossa sijaitsevan kiviseinämän maalaukset on tehty kivikaudella noin 3500 – 4500 vuotta sitten. Kesällä kalliomaalauksille pääsee polkua pitkin, ja niiden edustalla on katselutasanne. Maalauksille on vapaa pääsy.

6. Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto sopii erityisesti vesiretkeilijöille, sillä Järvi-Suomen kauniit maisemat tarjoavat erilaisia veneily- ja melontareittejä. Lisäksi alueelta löytyy useita merkittyjä patikointireittejä aina kahdesta kilometristä 30 kilometriin.

Jos haluat virittäytyä tunnelmaan jo ennen retkeä tai vaellusta, suosittelemme kuuntelemaan Metsähallituksen Luontopalvelujen podcast-sarjaa Ulkoruokinnassa.

Lähde: luontoon.fi

Next article