Etusivu » Matkailu » Suomen suven kohokohdat
Kesä

Suomen suven kohokohdat

mokki-suomekesa
mokki-suomekesa
Kuva: Getty Images

Jalkojen upottaminen rantaveteen, metsämansikoiden pujottaminen heinänkorteen, kesäinen musiikkitapahtuma yöttömässä yössä – Suomen suven kohokohdat koetaan kaikilla aisteilla.

Se on vihdoin täällä ­– iki-ihana Suomen kesä, jota on taas odotettu koko pitkä talvikausi. Moni vannoo Suomen suven nimeen eikä halua mistään hinnasta matkustaa täältä pois. Myös useimmat Suomeen saapuvat turistit lumoutuvat pohjolan kesästämme. Mikä Suomen suvessa koukuttaa? Entä mikä tekee lyhyestä kesästämme niin ainutlaatuisen?

Ulkomaalaiset arvostavat erityisesti Suomen luontoa ja sen puhtautta, vehreyttä ja hiljaisuutta. Valoisat kesäyömme ja monimuotoinen luonto vesistöineen saa varsinkin ensikertalaisen hiljenemään hämmästyksestä. Ulkomaalaisen matkailijan silmin jo merellinen Helsinki saarineen edustaa luonnonläheisyyttä. Meressä uiminen ja saunominen onkin nykyään mahdollista jopa keskusta-alueella. Lisäksi saaristolautat kuljettavat Helsingin ulkoilusaarille, jotka tarjoavat paitsi väljemmät uintivedet myös ihanteellisen ympäristön kesäpiknikille.   

Kesän ensimmäinen kotimainen mansikka – osaatko kuvitella ihanampaa makumuistoa! Suomalaiset mansikat ovat maailman makeimpia erityisen ilmastomme ja pitkien, valoisien vuorokausien ansiosta. Tämä valovoimaisuus antaa intensiivisen maun myös muille suomalaisille marjoille ja kasviksille. Yksi kesän kohokohdista onkin vierailu värikkäitä kesäherkkuja pursuavalle kesätorille. Kotimaisiin superfoodeihin pääset tutustumaan niin Helsingin kansainvälisillä torikojuilla kuin mökkipaikkakunnan tunnelmallisella maalaistorilla.

Torin antimet valmistuvat suomalaisia kesäperinteitä kunnioittaen parhaiten grillissä vaikkapa vastapyydetyn kalan kanssa. Grilliherkkujen ja hyvän viinin äärelle onkin mukava kokoontua läheisten kanssa ja seurustella valoisassa kesäyössä vaikka auringonnousuun asti.

Suomen suvi tarjoaa sinulle toinen toistaan upeampia mahdollisuuksia kokea kotimaamme ainutlaatuisuus. Olisiko se pyöräilyloma Ahvenanmaan saaristolaistunnelmissa paikallisiin herkkuihin tutustuen, koko perheen mökkiloma järvi-Suomen idyllisissä kansallismaisemissa vai vaellusretki Lapin karussa erämaaluonnossa?

Suomalaista suviyötä voi perinteisen mökkimajoituksen ohella viettää tunnelmallisessa aitassa, ylellisessä kylpylässä tai vaikkapa vanhassa majakassa. Myös aktiviteettien osalta vain mielikuvitus on rajana, ja kotimaan kesässä onnistuu niin retkimelonta, leijalautailu kuin kalliokiipeily.

Kesäkaupungit ovat täynnä festivaaleja, kyläjuhlia ja tapahtumia jokaiseen makuun. Mistä sinä haaveilet: aikamatkasta keskiaikaiseen Turkuun, korkealaatuisesta musiikkielämyksestä Savonlinnan oopperajuhlilla vai perinteikkäiden purjehduskisojen seuraamisesta Hangon Regatassa?

Lomahaaveiden lisäksi joillakin täyttyy myös hieman isompi unelma – uusi asunto, ehkäpä ihan uudella paikkakunnalla. Mikä ihana mahdollisuus kesäiselle tutkimusretkelle, jossa kaikki on uutta ja ihmeellistä, maisemat, tapahtumat, ihmiset ja jopa murre…

Nautinnollista kesää omassa mansikkapaikassasi!

Next article