Etusivu » Matkailu » Tervetuloa Hevonperseeseen – Kuusamossa aktiiviloma on parhaimmillaan!
Kotimaan matkailu

Tervetuloa Hevonperseeseen – Kuusamossa aktiiviloma on parhaimmillaan!

aktiiviloma-kuusamossa
aktiiviloma-kuusamossa
Kuusamo on kuulu paitsi tyrmäävän upeasta luonnostaan, myös hieman eri tavalla tyrmäävistä paikannimistään. Kuvat: Getty Images

Miltä kuulostaa aktiiviloma upean luonnon keskellä Pierumäellä, Mulkkukarilla tai Tussunvaaralla? Tämä ei ole vitsi, vaan täysin mahdollista Kuusamossa. 

Kuusamo on kuulu paitsi tyrmäävän upeasta luonnostaan, myös hieman eri tavalla tyrmäävistä paikannimistään. Nimi ei kuitenkaan paikkaa pahenna, vaan Kuusamossa voi nauttia hauskasti nimetystä luonnosta peräti kolmen kansallispuiston keskellä: Oulanka, Riisitunturi ja Hossa ovat etelämpää tuleville täynnä toinen toistaan herkullisempaa silmänruokaa.

Jos upeiden maisemien lisäksi pidät kalastamisesta, patikoimisesta tai pyöräilystä, rakastut Kuusamoon. Uskallamme väittää, ettei Kuusamossa ole kalatonta järveä tai jokea. Lähin kalapaikka löytyy usein oman mökkilaiturin kupeesta, huikeimmat kalastuselämykset koetaan kuohuvan kosken äärellä. Täällä upeasta saaliista voi nauttia hyvällä omallatunnolla, sillä kalaonnen takaavat kestävä kalastus, kalavesien suunnitelmallinen hoito sekä rauhoitusajat. 

Yksi parhaista tavoista kokea Kuusamon lumous on retkeily. Kuuluisa Karhunkierros ja lukuisat muut reitit kutsuvat ihailemaan Kuusamon hienoja maisemia. Kävelyretkeen voi yhdistää myös joogaa – metsässä joogaaminen onkin ihan oma lukunsa! Luonnon olosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös pyöräilyn eri lajien harrastamiselle, ja pyöräilyreittejä kehitetään jatkuvasti. 

Kuusamossa voit osallistua mönkijäsafarille ja harrastaa koskenlaskua, melontaa tai ratsastusta. Vauhtipäät pääsevät laskemaan huimalla heinäkuussa avattavalla kesäkelkkaradalla, ja eläinten ystäville on tarjolla esimerkiksi unohtumaton karhunkatseluretki, jolla karhun lisäksi voi nähdä muitakin erämaan villejä eläimiä kuten suden, ahman, tai maakotkan.

Niin ja jos työkaverin puhelinsoitto keskeyttää kesäloman, voit hyvällä omallatunnolla vastata: ”Hevonperseessä”.

Sulosointujen Kuusamo

”Kuuntele Kusipuron lorinaa.
Istahda Persekivelle. 
Hämmästele Mulkunputkulaa.
Hörppää Kiimapurosta.
Hengitä syvään Pierumäellä. 
Peilaile Persesilmän-lammesta. 
Silittele Pyllykkää.
Tunne Tussunsuo.”

Next article