Etusivu » Matkailu » Nauti talvesta Kemijärvellä ja Suomutunturilla
Kotimaan matkailu

Nauti talvesta Kemijärvellä ja Suomutunturilla

Kuva: Wilderness Suomu Oy

Erämaaluonnon ainutlaatuisuus yhdistyy Kemijärvellä ja Suomuntunturilla monipuolisiin talviaktiviteetteihin, joista nauttivat niin retkeilijät, hiihtäjät kuin laskettelijatkin.

– Matkailija pääsee täällä kokemaan aidon napapiirin Lapin: koskemattoman erämaaluonnon ja järvimaat. Yksi suosituimpia vetonauloja on todellisen napapiirin ylittäminen hiihtäen ja kokemuksen jakaminen somessa, sanoo Suomutunturin liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski.

Kemijärvi tarjoaa talvilomailijalle monipuolista tekemistä. Lapin luonnosta voi nauttia erilaisilla safareilla, maastossa ratsastaen, lumikenkäillen tai vaikkapa kokeilemalla talvikalastusta. Kemijärven sijainti mahdollistaa myös revontulien ihailun aivan kaupungin keskustassa.

– Kemijärvellä matkailija nauttii monipuolisista ohjelmapalveluista ja kaupungin kunnostamien retkeilyreittien tarjonnasta. Tänne on helppo saapua joko lentäen tai yöjunalla.

Suomutunturilla lasketellaan tuulelta suojassa

Suomutunturi tunnetaan tuulensuojaisista, haastavista rinteistään. Suomutunturilla sijaitsee Suomen eteläisin FIS GS-luokiteltu suurpujottelurinne.

– Suomutunturi on 400 metriä korkea ja puusto jatkuu ylös asti. Toisin kuin paljaissa tuntureissa, meillä tuuli ei aiheuta ongelmia ja hissit toimivat aina. Vallitseva tuuli käy yleensä itäkoillisesta. Tuulen suunnasta riippuen on siis aina mahdollista valita suojaisa rinne, Kiiski toteaa.

Freestyle-laskijoiden iloksi Suomutunturilla on investoitu merkittävästi uuteen Snow Park -rinteeseen.

– Yli kilometrin pituisen Snow Park -rinteen kolme vaikeustasoa vastaavat kaikkien freestyle-laskijoiden toiveisiin, olivatpa he ammattilaisia tai junioreita. Toivomme, että Snow Park houkuttelee muiden muassa olympialaisiin treenaavia laskijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Snow Park on suunniteltu tämän päivän freestyle-laskijoille, olipa välineenä lumilauta tai sukset.

Jatkuvista teknisistä uudistuksista kävijälle näkyvin on rinnevalaistuksen lisääntyminen.

– Uusi Snow Park on valaistu molemmin puolin rinnettä ja FIS-rinteeseen on saatu valot ylös asti. Valaistus on toteutettu uusimalla led-tekniikalla.

Lue myös: Lapissa koskematon luonto on tosiasia

Kuva: Wilderness Suomu Oy

Valaistut ladut ja laadukas lasten rinne

Maastohiihtäjälle Suomuntunturi tarjoaa hoidetut latuverkostot.

– Ensimmäiset koko 75 kilometrin latuverkoston laduista avautuvat jo marraskuun alussa luistelukuntoisina, sanoo Kiiski.

Suomu palvelee myös perheen pienimpiä.

– 400 metriä pitkässä lasten rinteessä harjoittelu sujuu turvallisesti.

Reippailija levähtää mukavasti touhukkaan päivän jälkeen.

– Hotellihuoneemme ovat isoja ja laadukkaita, lisäksi tarjolla on kolmekymmentä chalet-lomamökkiä.

Napapiirillä lunta on jo silloin, kun siitä etelässä vasta haaveillaan.

– Yleensä lunta päästään tekemään jo lokakuussa. Avaustavoite tälle kaudelle on 15.11.2017 Lumetusteknologiaan investoidaan massiivisesti ja se osaltaan varmistaa kauden jatkumisen toukokuulle asti, Kiiski päättää.

Next article