Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Näin toteutat täydellisen staycationin
Kotimaan matkailu

Näin toteutat täydellisen staycationin

staycation
staycation
Kuva: Unpslash

Koronakriisi on laittanut viimevuosina monen lomasuunnitelmat uusiksi kun ulkomaanmatkoja on jouduttu perumaan tai siirtämään. Vaikka pandemiatilanne onkin helpottanut suosii moni yhä kotimaanmatkailua. Jos siis kaipaat lomamatkan luomaa jännitystä, mutta et halua lähteä merta edemmäksi kalaan, suosittelemme staycationia. Saatat yllättyä mitä kaikkea kotikaupungissa tai ihan sen läheisyydessä voikaan tehdä!

Staycation on yhdistelmä englanninkielisistä sanoista stay (jäädä, pysyä) ja vacation (loma). Staycationilla ei lähdetäkään ulkomaille, vaan vietetään irtiottoa arjesta omilla kotikulmilla paikallisia palveluita hyödyntäen.

1. Kata herkullinen aamupala parvekkeelle tai terassille

Yllätä perheesi ja järjestä brunssi parvekkeella tai kotisi takapihalla. Kata pöytä kauniiksi värikkäillä kukilla ja serveteillä. Tarjoile vastapaistettua leipää, raikasta hedelmäsalaattia ja suussasulavia browniepaloja. 

2. Urheile lähiluonnossa

Suomesta löytyy upeita kohteita, joissa viettää aktiivisempikin sporttipäivä. Usein kuitenkin unohdamme lähiympäristömme – miksi et kokisi vauhdin hurmaa kotikaupunkisi seikkailupuistossa tai minigolfradalla? 

3. Vietä päivä turistina kotikaupungissasi 

Kulttuuria kaipaaville löytyy myös monenlaista tarjontaa. Vieraile ovet avanneissa museoissa ja taidenäyttelyissä. Tutustu asuinalueesi historiaan tai ihastele tuttuja seutuja uusin silmin mereltä käsin. 

4. Rentoudu itseäsi hemmotellen

Kesällä on aikaa hoitaa itseään: kuoria ja kosteuttaa talven jäljiltä janoinen iho ja lakata varpaankynnet. Luo kotiin kylpylätunnelmaa huonetuoksuilla, rentouttavalla musiikilla ja kynttilöillä. 

Myös monet kauneushoitolat ja day spat tarjoavat mitä ihanimpia hoitoja, jos oman kotihoitolan järjestämiseen ei löydy intoa. Miltä kuulostaa kuumakivihieronta tai itämainen päähieronta? Siltä, että pääset takuulla lomatunnelmaan!

5. Yövy hotellissa 

Entä jos et menisikään kotiin nukkumaan, vaan yöpyisit hotellissa? Vauhdikkaan päivän jälkeen on ihana vetäytyä nukkumaan muhkeaan sänkyyn ylellisiin lakanoihin. Seuraavan aamun kruunaa herkullinen hotelliaamiainen. Kun saat astella valmiiseen pöytään tai vasta pedattuun vuoteeseen, ja tiskivuoret ovat kaukana poissa silmistä, tuntuu yksikin viikonloppu ihan minilomalta.

Artikkelia päivitetty 11.5.2022.

Next article