Etusivu » Matkailu » Lumilautailija Antti Autti: Matkailuauto on vapauden symboli
Inspiraatio

Lumilautailija Antti Autti: Matkailuauto on vapauden symboli

Kuva: Getty Images

Urheilija ja maailmanmestari Antti Autti kiertää laskemassa mäkiä eri puolilla Eurooppaa. Lumilautareissuilla matkailuauto on hänelle korvaamaton kulkupeli.

Matkailuauto sopii erityisesti ihmisille, joille tietynlaisen vapauden säilyttäminen on matkoilla tärkeää. Lumilautailija Antti Autti on yksi heistä – mies arvostaa erityisesti sitä, että matkailuauton avulla yötä voi olla oikeastaan missä vaan.

– Tällä tavalla reissatessa johonkin paikkaan ei tarvitse mennä vain siksi, että on sattunut buukkaamaan sieltä majoituksen. Matkailuauton voi simppelisti jättää vain mäen alle ja päivän laskujen jälkeen kömpiä sinne lepäämään.

Matkailuauton paras ominaisuus Autin mielestä onkin juuri se, ettei majoituksen suhteen tarvitse ajatella paikkasidonnaisesti.

– Muut metsästävät matkoillaan aurinkoa ja hyviä kelejä, minä hyviä lumiolosuhteita. Jos nämä olosuhteet eivät kohteessa olekaan optimaaliset, matkailuautolla on helppo siirtyä toiseen paikkaan.

Lue myös: Kuusamo tarjoaa matkailijalle sen seitsemän sortin seikkailut

Matkailuautossa syödään, nukutaan ja tehdään töitä

Autin mukaan matkailuauto voi alussa tuntua hintavaltakin panostukselta, mutta arvelee sen usein kuitenkin maksavan itsensä lopulta takaisin.

– Matkailuauto toimii kokonaisvaltaisesti asumiskäytössä – siellä tehdään ruokaa ja nukutaan sekä ladataan mukana olevat elektroniikkalaitteet.

Autti kertoo usein suunnittelevansa reissut kavereiden kanssa niin, että matkan varrelle sattuu yleisiä suihkuja ja saniteettitiloja. Autoon vapautuu näin enemmän tilaa laskemiseen käytettävien välineiden säilyttämiseen.

– Kyse on elämäntavasta ja intohimosta. Matkailuauto on minulle vapauden symboli.

Kuka?

Antti Autti on suomalainen lumilautailija, joka vuonna 2005 voitti half-pipen ja big airin MM-kultaa sekä myös X Gamesin lumikourukilpailun. Autista tuli ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen X Gamesin voittaja, ja hän pääsi saavutuksellaan Guinnessin ennätystenkirjaan.

Next article