Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Kesä alkaa n-y-t
Kesä

Kesä alkaa n-y-t

kesä
kesä
Ennusteet puhuvat lämpimän kesän puolesta. Kuvat: Unsplash

Paula Vesalakin sen toteaa, ”Mullon vuodessa vaan yksi kesäloma”. Jokaisesta loman hetkestä tulisi nauttia täysin siemauksin. Mutta miten?

Ennusteet puhuvat lämpimän kesän puolesta. Siispä grilli kuumaksi ja hampurilaiset tulille, Akseli Herlevin oppeja noudattaen. Jälkiruuaksi jäätelöä, jossa maistuu suomen luonto: kuusenkerkkä, mansikka ja raparperi.

Ruokalevon jälkeen on hyvä suunnata tekemään itselle mieluisia asioita. Yksi laittaa puutarhahanskat käteen ja rentoutuu kasveja hoitamalla. Toinen kaipaa vauhdin huumaa ja suuntaa aktiviteettien perässä koko perheen voimin seikkailupuistoon. Kolmas kääntää kylkeä – ja jatkaa uniaan riippukeinussa.

Loma on myös otollinen aika sisustaa terassi ja mökki viihtyisäksi. Kaivattua muutosta saa aikaan pienilläkin yksityiskohdilla: vaihda terassin tekstiilit, kuten istuintyynyt ja torkkupeitot, uusiin. Jo muutamalla kasvilla ja ruukulla saa sisustukseen uutta ilmettä.

Reissussa koti-Suomessa

Jos kaukokaipuu iskee, ja pienikin reissu houkuttelee, voi suunnaksi ottaa melkeinpä minkä tahansa kohteen Suomessa. Koti-Suomi tarjoaa upeita nähtävyyksiä ja mitä herkullisempia paikallisruokia. Ihastele luontoa kansallispuistoissa, telttaile saaristossa tai taltuta kuohuvat kotimaan kosket. Herää aurinkoiseen aamuun erikoisen historian omaavasta hotellista ja nauti kiireetön brunssi. Vatsa täynnä on mukava lähteä tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Miltä kuulostaa paikallinen toritapahtuma, opastettu teemakierros tai pakkasen puraisu keskellä kesää?

Yhä useampi meistä sisällyttää lemmikin mukaan matkasuunnitelmiinsa ja moni paikka toivottaakin tervetulleeksi myös karvakaverit. Matkakohteen suosituksiin kannattaa kuitenkin tutustua edeltä käsin, jottei paikan päällä tule yllätyksiä. Ikäviä yllätyksiä kannattaa myös ennaltaehkäistä pitämällä huolta omasta ja lemmikin hyvinvoinnista. Suojaudu siis punkeilta ja varmista, että – sinun ja lemmikkisi – suolisto toimii myös loman ajan. Näin varmistat kaikin puolin onnistuneen matkan.

Lomien jälkeen töihin palatessa on mukava vaihtaa lomakuulumiset kollegoiden kanssa. Älä kuitenkaan ota stressiä siitä, että kaikkea pitäisi tehdä. Paras loma on itsesi näköinen loma. Näin myös akut latautuvat syksyä varten.

Next article