– Burgerit maistuvat kaikenikäisille ja siksi ne haastavat tortillat ja pizzat. Uudet tuotteet tuovat inspiraatiota arkeen ja niillä onnistuu varmasti, ravintoloitsija Akseli Herlevi hymyilee.
Herlevin tavoitteena on auttaa ihmisiä tekemään parempaa ruokaa kotona ja rohkaista heitä kokeilemaan uusia makuja.
– Striimatuissa kokkikouluissani näen, miten ihmiset nauttivat kokkaamisesta. Burgereita tehdessä kaikilla on kivaa, koska nykyiset reseptit ja tuotteet ovat hyviä, Herlevi jatkaa.
Akseli Herlevin vinkit kotikokille:
Pihvi: Lihassa on hyvä olla rasvaa noin 15 prosenttia ja sopiva koko on 150 grammaa. Katso, että pihvi on yhtä leveä sämpylän kanssa. Älä käytä paljoa jatkeaineita äläkä vaivaa taikinaa. Näin pihvi pysyy mehukkaana.
Paistaminen: Koska pihvi kohoaa keskeltä paistettaessa, tee ennen paistamista pihvin keskelle sormella painanne. Näin saat pihvistä tasapaksun ja se paistuu tasaisesti.
Mausteet: Lisää mausteet pihvin alle ja päälle, ei taikinaan. Jos kastike on sellaisenaan hyvä, se on burgerin välissä miedompi. Laita siis pikkuisen liikaa mausteita ja kastikkeita. Näin kokonaisuudesta tulee maukas.
Naughty burger (4 annosta)
Ainekset:
- 4 (à 6 kpl/540 g) Vaasan The BRGR Naughty Burgers sämpylää
- 4 Tamminen Naughty BRGR naudanburgerpihviä
- 1 dl Naughty BRGR punasipulihilloketta
- 8 viipaletta pekonia
- 2 dl Naughty BRGR Base aiolia
- 2 dl rucolaa
- 4 tl Naughty BRGR burgermakusuolaa
- 4 viipaletta Valio Naughty BRGR cheddarjuustoa
- 4 sinihomejuustoviipaletta
Valmistus: alle 30 min
1. Paista pekonit paistinpannulla rapeiksi. Nosta ne sitten talouspaperin päälle valumaan.
2. Leikkaa jäähtyneet pekoniviipaleet pieniksi ja sekoita muruset sipulihillon joukkoon.
3. Mausta burgeripihvit tasaisesti maku-
suolalla kummaltakin puolelta.
4. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin
kolme minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit ensimmäisen kerran, laita pihvin päälle cheddar- ja sinihomejuustoviipaleet sulamaan.
5. Paahda sämpylöitä pannulla tai uunissa kolme minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
6. Sivele paahdettujen sämpylöiden
leikkauspinnalle aiolia.
7. Kokoa burgeri: pohjan päälle tulee ensin pihvi pehmeine juustoineen, seuraavaksi sipulipekonihillo ja rucola sekä lopuksi kansi päälle. Nauti!