Etusivu » Lemmikit » Hyvinvointivaikuttaja Kriselda Mustonen: ”Haaveilin pitkään uuden pennun ottamisesta”
Inspiraatio

Hyvinvointivaikuttaja Kriselda Mustonen: ”Haaveilin pitkään uuden pennun ottamisesta”

kriselda-mustonen-hefe-koira
kriselda-mustonen-hefe-koira
Kriselda Mustonen sanoo, ettei enää voisi kuvitella elämää ilman Hefe-koiraansa. Kuva: Julia Toivola

Kriselda Mustonen on joogaopettaja ja hyvinvointivaikuttaja, joka kirjoittaa suositussa Kriselda-blogissaan muun muassa uudesta karvaisesta perheenjäsenestään. 

– Olen erittäin koirarakas ja haaveilin pitkään uuden pennun ottamisesta. Nyt meillä on kotona japanilainen shiba, väritykseltään black and tan, blogivaikuttaja Kriselda Mustonen aloittaa. 

Kaikesta kuulee, että noin puolivuotias shiba, kutsumanimeltään Hefe, on Mustosen ja hänen poikaystävänsä maailman keskipiste. Perheessä koira-arki on lähtenyt rullaamaan vaivattomasti, vaikka Mustosta varoiteltiinkin etukäteen alun perin metsästyskäyttöön jalostetun shiba-rodun vaativuudesta. Hefe osoittautui kaikesta huolimatta helpoksi pennuksi.

– Koirat ovat lopulta kuitenkin yksilöitä, ja Hefe oppi nopeasti sisäsiistiksi eikä ole kranttu ruoan suhteen. Rodun itsenäisyys tulee myös hyvin esille, sillä Hefe viihtyy hienosti omissa oloissaan. Toisaalta se on poikkeuksellisen sosiaalinen shiba ja rakastaa myös koirapuistoja.

Tulevan koiran rodun valitseminen ei aina ole helppoa, ja myös Mustonen teki poikaystävänsä kanssa etukäteen erilaisia testejä heille parhaiten sopivasta rodusta.

– Shiba sopii meille, sillä se on hyvän kokoinen kaksioon. Se ei juurikaan hauku, on hyvin itsenäinen, mutta myös itsepäinen. Perheessäni on ollut aiemmin aasialaisia rotuja, ja näiden rotujen välillä löytyy myös paljon yhtäläisyyksiä.

Yhteisiä harrastuksia riittää

Koiran kanssa on usein helppo harrastaa myös yhteisesti – varsinkin, jos puuha liittyy ulkoilmaan ja liikkumiseen. Myös Mustonen on löytänyt uuden koiransa kanssa yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

– Hefe rakastaa maastossa oleilua, ja olemmekin muutaman kerran käyneet pienillä vaellusretkillä. Odotan kovasti alkaneen vuoden vaelluksia, varsinkin nyt, kun tyyppi alkaa olla täysikasvuinen, Mustonen iloitsee. 

Myös nosework eli koiraharrastuslaji, jossa koira etsii hajuja erilaisissa ympäristöissä, kiinnostaa Mustosta. Näyttelyihinkin lähdetään, jos Hefe osoittaa asiaan mielenkiintoa.

– Harkitsemme vakavasti näyttelyyn osallistumista. Ennen en ajatellut, että veisin koirani näyttelyyn, mutta olen avoin uusille kokemuksille ja luulen, että Hefe voisi tykätä siitä.

Lue myös: Bloggaaja ja radiojuontaja Laura Ollila: ”Börjeä kannatti odottaa”

Juuri oikeanlainen koira

Vaikka shiba on rotuna terve, oli koiravakuutuksen ottaminen Mustoselle kuitenkin alusta saakka selvä asia.

– Aina voi tulla loukkaantumisia. Vakuutus antaa turvaa sellaisten asioiden ja tapahtumien varalta, joihin ei itse välttämättä voi vaikuttaa.

Koiran hoitamisessa riittää puuhaa – Mustonen ei silti vaihtaisi mitään pois, sillä hänen mukaansa elämää on enää vaikeaa kuvitella ilman Hefeä.

– Hefe teki meistä pienen perheen ja on lähentänyt minua ja poikaystävääni. Usein sanotaan, että koira tulee parisuhteen väliin, mutta meillä ei käynyt niin. Hefen myötä uskon yhä vahvemmin sanontaan ”you don’t get the dog you want, you get the dog you need”.

Next article