Skip to main content
Etusivu » Lemmikit » Bloggaaja ja radiojuontaja Laura Ollila: “Börjeä kannatti odottaa”
Inspiraatio

Bloggaaja ja radiojuontaja Laura Ollila: ”Börjeä kannatti odottaa”

lauraollila-borjekoira
lauraollila-borjekoira
Lauttasaarelainen Börje ei ole ihan perinteinen Pomeranian. Haukkumisen sijaan Börje hymyilee 99% ajasta ja on hurmannut kymmenet tuhannet ihmiset somessa. Kuvat: Oma arkisto

Laura Ollila odotti yli kymmenen vuotta, ennen kuin teki koirahaaveistaan totta. Nyt kolmen vanha Börje on valloittanut Lauran lisäksi myös lauttasaarelaisten sydämet.

Haave Pomeranian-rotuisesta koirasta eli Lauralla pitkään, ennen kuin Börje-koira tuli taloon.

– Näin ensimmäisen kerran Pomeranianin ennen someaikaa lehtijutussa vuoden 2005 tietämillä. Ajattelin, ettei se voi olla oikea koira. Se oli niin syötävän söpö! Se oli kyllä rakkautta rotuun ensi silmäyksellä, tiesin heti haluavani sellaisen, Laura muistelee.

Koiran tulo sai kuitenkin odottaa useita vuosia.

– Mietin koiran hankintaa todella kauan. Elän aktiivista elämää ja työaikani ovat epäsäännölliset, joten en halunnut ottaa koiraa yksin eläessäni, muun muassa TV-ohjelmien rekvisiitasta ja lavastuksista työkseen vastaava Laura sanoo.

– Puntaroin pitkään ja hartaasti myös sitä, olenko valmis luopumaan vapaudestani. Koira antaa paljon, mutta se myös ottaa. Koiranomistajuus tarkoittaisi, ettei töiden jälkeen jäätäisikään enää niin vain kaupungille dinnereille, Laura juttelee.

Vuonna 2016 aika oli kypsä Börjelle.

– Elin parisuhteessa ja ympärilläni oli paljon halukkaita koirakummeja. Nykyisin, jos lähdemme reissuun, lähipiirissämme kilpaillaan Börjen hoitajuudesta, Laura naurahtaa kiitollisena.

Börje on Lauttasaaressa kaikkien kaveri.

Hyvän mielen lähettiläs

Laura tapasi Börjen ensimmäisen kerran, kun Börje oli vain yhdeksän päivän ikäinen.

– Menimme kasvattajan luona huoneeseen, missä koirat olivat, mutta näin vain emon. Kysyinkin, missä pennut ovat.  Siellä ne olivat gerbiilin kokoisina mamin tissillä. En olisi uskonut niiden olevan koiria, Laura muistelee ensikohtaamisen aiheuttamaa hämmennystä.

– Yksi pennuista kakkasi silloisen poikaystäväni kädelle. Pidimme sitä merkkinä ja näin Börjestä tuli uusi perheenjäsenemme, Laura naurahtaa.

Lauttasaaren uusi koira-asukas paljastui valloittavaksi veijariksi.

Lue myös: Luonteikas terrieri istuu Niinistön laumaan

– Börje saa ihmiset hyvälle tuulelle. Hän on Lauttasaaressa kaikkien kaveri. Usein kuulemme ihmisiltä, etteivät he ole koskaan nähneet näin hyväluonteista koiraa.

– Börje oli helppo koulutettava, eikä välttämättä ihan perinteinen Pomeranian. Monet Pomeraniat ovat haukkuherkkiä ja kouluttamattomina äkäisiäkin. Börje hymyilee 99 % ajasta, Laura kertoo.

Nyt kolmen vuoden jälkeen Börjen perheessä ollaan jälleen kouluttamisasioiden äärellä.

– Tänään Börje nimittäin saa kaverin. Meille tulee uusi Pomeranian-pentu Mauri, Laura paljastaa innostuneena. 

Tiesitkö tämän Börjestä?

• Börjen lempipuuhaa on donitsilelun noutaminen. Jos Börjeltä kysyttäisi, donitsilelun heittäminen alkaisi aamutuimaan ja jatkuisi nukkumaanmenoon asti.
• Börje-koira on tehnyt uraa mainoskasvona ja näyttelijänä TV-sarjoissa.
• Pörröisestä turkista huolimatta Börjestä ei lähde juurikaan karvaa.
• Börjestä meinasi tulla ensin Tahvo tai Vili.
• Börjellä on tapana hauskuuttaa ihmisiä heittäytymällä heidän jalkoihin hyljeasentoon rapsutettavaksi.

Seuraa Börjen seikkailuja: @kundimiehet

Next article