Etusivu » Koulu » Vikaaria rehtoreiden avuksi sijaisopettajapulassa
Sponsoroitu

Koulut ja varhaiskasvatus kohtaavat jatkuvasti haasteita sijaisopettajien löytämisessä. Vanhat menetelmät, kuten nimilistojen kerääminen ja potentiaalisten sijaisten läpi soittaminen, ovat aikaa vieviä ja tehottomia.

– Monet koulut ja opettajat ovat kaivanneet ratkaisua, joka helpottaisi sijaisopettajien löytämistä sekä säästäisi rehtoreiden ja opettajien arvokasta aikaa, kertoo Softigo Ab:n toimitusjohtaja André Erickson.

Vikaaria toi sijaisopettajien etsimisen digiaikaan

Vikaaria on kehitetty peruskoulujen ja varhaiskasvatuksen sekä lyhyt- että pidempikestoisten määräaikaisten sijaisuuksien täyttämiseen. Vikaaria on ainutlaatuinen, sovelluspohjainen SaaS-palvelu (Software as a Service) ja eroaa täten kokonaan perinteisistä henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyrityksistä. Vikaaria lanseerattiin vuonna 2023. 

– Vikaarian suurin vahvuus on sen helppokäyttöisyys ja nopeus sekä kasvava sijaiskanta. Sovelluksen avulla koulut ja päiväkodit tavoittavat yhdellä klikkauksella kaikki sijaiset, jotka ovat valinneet vastaanottamaan sijaisuuksia kyseiseltä alueelta. Palvelu korvaa puhelinsoitot ja tekstiviestit sekä tarpeen ylläpitää nopeasti vanhentuvia sijaislistoja, mikä tuo merkittävää ajansäästöä rehtoreille ja muille koulun esihenkilöille. Merkittävää on, että koulut valitsevat itse kaikista ilmoittautuneista sijaisista sopivimman ja muille lähtee ystävällinen viesti, että sijaisuus on täytetty, Erickson toteaa.

Vikaarian sijaiskannassa on jo yli kaksituhatta sijaista ja heidän määränsä kasvaa lähes sadalla joka viikko. Yli 170 koulua Pohjanmaalla, Turussa ja Pirkkalassa on jo ottanut Vikaarian käyttöön, ja kiinnostus kasvaa erityisesti Etelä-Suomen suomenkielisissä kouluissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla. 

– Vikaariaa käyttävät koulut ja päiväkodit ovat raportoineet merkittävästä ajansäästöstä; jopa opettajan vuosikustannuksen verran. Saamme usein myös palautetta, että palvelun avulla löytyy hyviä, uusia sijaisia, joita ilman Vikaariaa tuskin olisi löytynyt, Erickson sanoo. 

Opettajaksi opiskeleville Vikaaria tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua koulujen kanssa. Kuka tahansa voi rekisteröityä sijaiseksi ja rekisteröityville Vikaaria on ilmainen.

Lisätietoa kaksikielisestä sijaishakupalvelusta

Next article