Skip to main content
Etusivu » Koti ja sisustus » Syksy on uusien alkujen aikaa – mitä sinä haluaisit enemmän elämääsi?
Syksy

Syksy on uusien alkujen aikaa – mitä sinä haluaisit enemmän elämääsi?

syksy-tekemista
syksy-tekemista
Kuvat: Getty Images

Pirteän kirpakka syksy on jälleen täällä, täynnä uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Joutilaiden kesäpäivien jälkeen työt ja koulut rytmittävät taas mukavasti arkea ja kalenterit täyttyvät kovaa vauhtia harrastuksista, kulttuuririennoista ja illanvietoista ystävien kanssa.

Mistä sinä unelmoit tänä syksynä? Mikä tuo sinulle iloa ja energiaa? Entäpä jos pysähtyisit hetkeksi miettimään mitä juuri tänä syksynä kaipaat elämääsi. Liittyvätkö toiveesi uusiin ihmissuhteisiin, oman itsesi kehittämiseen vai ehkä parempaan kohtaamiseen ja läsnäoloon läheistesi kanssa.

Olet ehkä jo pitkään miettinyt uuden harrastuksen aloittamista. Mikset tekisi sitä tänä syksynä! Uuden kielen, liikuntalajin tai jonkin muun uuden taidon opettelu, ja sitä kautta tavatut uudet tuttavuudet antavat voimia arkiseen aherrukseen.

Syksyn tullen kulttuurinharrastajaa hemmotellaan: tarjolla on taidenäyttelyitä, teatteria, konsertteja, musikaaleja… Monenkirjavat kulttuurielämykset odottavat kokijaansa vain parin klikkauksen päässä. Kaipaatko koettavaksi ehkä jotain uutta ja erilaista – miltä kuulostaisi esimerkiksi improvisaatioteatteri, oppitunti hetkeen tarttumisesta ja ennakkoluulottomasta luovuuden käytöstä?

Joskus täytyy lähteä kauemmas nähdäkseen paremmin lähelle. Haaveiletko mahdollisesti pitkästä viikonlopusta jossakin Euroopan kaupungissa: kulttuuria uhkuvassa Riiassa, romanttisessa Pariisissa tai mystisessä Reykjavikissä? Pienempikin reissu pois arkiympyröistä luo uusia ajatuksia, kuten vaikkapa kylpyläreissu Tallinnaan tai syyspäivän vietto Tukholmassa. Tai mikset leikkisi turistia omassa kotikaupungissasi: yövy hotellissa keskustan vilinässä ja nauti illallinen ravintolassa, josta olet jo pidempään haaveillut.

Kuulaat syyspäivät ja ruskan sävyttämä luonto houkuttavat lähtemään metsään. Syksy onkin parasta aikaa retkeillä lähimetsässä tai järjestää vaikkapa viikonloppuretki viereiseen kansallispuistoon. Sienten kerääminen, muuttolintujen tarkkaileminen ja ulkona yöpyminen ovat elämyksiä koko perheelle!

Paikkaa vaihtamattakin voi lähteä matkalle – nimittäin elämysmatkalle uusiin makumaailmoihin! Netti, lehdet ja kirjat pursuavat toinen toistaan eksoottisempia reseptejä kokeiltavaksi. Kokkailukin on kivempaa yhdessä: kokoa ystävät ja tuttavat yhteen ja järjestäkää tiettyyn maahan tai ruokakulttuuriin liittyvä teemailta. Juomatkin voi valita samalta alueelta ja pitää vaikka viinitastingin.

Kaiken innostavan tekemisen ja touhuamisen vastapainona on tärkeää sallia itselleen välillä vain olla ja rentoutua. Kotiin pysähtyykin aivan eri lailla syksyn tullen. Kesällä on menty ja tultu, ja puuhailtu paljon ulkosalla. Nyt hakeudutaan enemmän sisälle, ja syksyllä suorastaan kuuluu käpertyä sohvannurkkaan torkkupeiton alle lukemaan kirjaa tai katsomaan omaa lempisarjaansa.

Oman kotipesän sisustukseen voikin olla mukava miettiä jotain uutta luomaan rauhallista ja kiireetöntä tunnelmaa. Helpoiten tämä onnistuu hankkimalla uusia kynttilöitä, sisustustyynyjä, kukkia, viherkasveja… Saat huomata, kuinka pienikin muutos luo iloa ja uutta energiaa kotiin. Pienellä muutoksella on usein suuri voima.

Niiden pienten muutosten inspiroimaa syksyä!

Next article