Skip to main content
Etusivu » Koti ja sisustus » Syysihmiseksi tunnustautuva Sara Parikka: “Kotoilu on syksyn hiljainen sopimus”
Inspiraatio

Syysihmiseksi tunnustautuva Sara Parikka: ”Kotoilu on syksyn hiljainen sopimus”

Kuva: Lotta Salonen

Syysihmiseksi tunnustautuva näyttelijä Sara Parikka inspiroituu syksyn raikkaasta metsäluonnosta ja värien ilotulituksesta.

Samalla vuodenaika edustaa aikaa, jolloin Parikka käpertyy neuleeseen, täyttää kodin kynttilöillä, rauhoittaa menot ja vetäytyy kotiin yhdessä perheen kanssa.

Tiivistunnelmaisen ja pitkän kesän jälkeen muun muassa Salattujen Elämien Peppi Puolakkana tunnettu Sara Parikka nauttii syksyn tuomista rutiineista ja kodin rauhasta.

– Syksyssä ihaninta on kaikkien yhteinen hiljainen sopimus jäädä perheen kanssa kotiin nauttimaan pimenevistä illoista tunnelmavalaistuksessa, Parikka hymyilee.

Pehmeät materiaalit ja pienet valaisimet tuovat Sara Parikan kotiin lämpöä ja kodikkuutta. Kuva: Sara Parikka

Kotona viihtyvä Parikka innostuu syksyisin sisustamaan uudestaan.

– Pienillä muutoksilla kodin ilmeestä tulee syksyisen pehmeä ja rentoutumiseen kutsuva. Panostan piensisustamiseen ja erityisesti valaistukseen. Vaihdan esimerkiksi tyynyliinoja ja lisään tunnelmaa kynttilöillä ja erilaisilla lampuilla. Kun pimeys lisääntyy, valon merkitys kotona korostuu. Hankin juuri useita pieniä valaisimia lisäämään lämmön ja kodikkuuden tuntua, Parikka kertoo.

Kodin lisäksi syksy inspiroi päivittämään vaatekaappia.

– Ilmojen viileneminen saa minut panostamaan pukeutumiseen. Rakastan neuleita ja kerrospukeutumista. On ihanaa, kun lämpimät vaatteet saa taas kaivaa esiin ja voi pukeutua paremmin. Syksyisin pohdin enemmän, mitä päälleni laitan, käyn läpi vaatekaappiani ja teen uusia hankintoja, Parikka kertoo vuodenajan vaihtumisen vaikutuksesta arkeen.  

Metsäretkiä ja suhinaa työrintamalla

Pelkkää kotoilua Parikan syksy ei ole, kaksi- ja neljävuotiaiden lasten äidillä piisaa puuhaa kotiolojen lisäksi myös työrintamalla.

– Salkkareiden lisäksi teen oman yritykseni kautta monenlaisia projekteja. Kirjoitan blogia ja pidän Ylen Kioskin uutta ruokakanavaa nimeltä Kioski Food Youtubessa ja Instagramissa. Lisäksi tekeillä on isompi kirjoitusprojekti, josta kuullaan loppuvuodesta enemmän, Parikka kertoo myhäillen.

Ruokakanavaa houstaava näyttelijätär viihtyy hellan ääressä myös kotona.

– En ole mikään ammattikokki, mutta panostan ruoan ekologiseen alkuperään ja ravitsevuuteen. Teen helppoa ja mutkatonta kotiruokaa, jossa maut ovat kohdillaan, hän kuvailee.

Syksyn kausituotteista Parikkojen keittiöön pääsevät omenat, mutta sienet kaipaavat vielä muun perheen lämmittelyä.

– Olen perheestämme ainoa, jolle sienet maistuvat, joten ne ovat jääneet ainakin toistaiseksi kotikokkailujeni ulkopuolelle. Omppuja sen sijaan syömme paljon ja monessa muodossa. Teemme omenapiirakkaa, soseita ja hilloja. Marjat uppoavat lastemme suihin suoraan metsästä, jossa vietämmekin perheenä paljon aikaa, Parikka juttelee.

– Muutenkin ulkoilemme syksyisin paljon. Nautin kuulaista ilmoista ja värien kirjosta. Otamme kaiken irti luonnosta nyt, kun päivissä riittää vielä valoisia tunteja. Siitä tulee rauhallinen ja virkeä fiilis, kun touhuaa päivän ulkona ja palaa illaksi kotiin kynttilän valoon hiljentymään, Parikka jatkaa.

Next article