Etusivu » Koti ja sisustus » Neljä syytä rakastaa syksyä
Syksy

Neljä syytä rakastaa syksyä

Kuva: Adobe Stock

Kauan odotettu suvi tuli ja meni, ilma viilenee ja ilta tummenee. Ihanaa vai kamalaa? No ihanaa! Jos et vielä kuulu syksyn faneihin, keskity seuraaviin helmiin ja nauti.

Kotoilun kulta-aikaa

Syksy on hyvä syy nautiskella siististi sisätiloissa. Muistatko sen päivän, kun väsytti vietävästi, mutta oli pakko lähteä liikkeelle, koska kesä? Syksy on kotona olemisen kulta-aikaa. Ei tarvitse mennä mihinkään. Voi vain olla ja möllöttää.

Kesäkuntoakaan ei tarvitse enää miettiä. Kääriydy isoon villapaitaan ja ota toinen pala suklaata. Siemaile teetä tai vielä parempaa, ihanaa täyteläistä punaviiniä. Ehkä jopa glögiä.

Kokkaa ateria kauden antimista ja nauti omavaraisuudesta. Päivälliseksi riistaa sienikastikkeella, kylkeen puolukkaa ja jälkkäriksi omenapiirakkaa omista tai naapurin omenoista. Hyggeile suomalaisittain.

Vaikka ilma viilenee ja ilta tummuu, luonto tarjoaa syksyllä parastaan ennen talviunille vaipumistaan.

Kotoilun kulta-ajasta saa kaiken irti, kun panostaa hieman ympäristöön. Isoja muutoksia ei tarvita, pehmeän ja lämpimän syystunnelman saa aikaan pikkunikseillä. Vähän uusia sävyjä ja tunnelmavaloja. Pehmeää pintaa ja lämmintä vällyä.

Hommaa paljon kynttilöitä ja ota pimeyden mahdollisuuksista kaikki irti.

Vai etkö nauti kodin laittamisesta? Ei haittaa, syksy on loistava vuodenaika myös niille, joille kodin puunaaminen ei käy terapiasta. Kynttilän valossa koti näyttää aina hyvältä, syksyllä voi olla vähän suttuisempaa. Älä tartukaan harjan varteen vaan lue koko päivä kirjaa sohvan nurkassa. Pistä ranttaliksi ja vietä koko sunnuntai pyjamassa ja villasukissa.

Harrastusten ilotulitusta

Syksyn ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää kotoilua. Tällä rakkaalla vuodenajalla on myös toinen puolensa. Samalla kun syksy on rauhallista kotiaikaa, se voi olla myös reippaan puuhastelun aikaa.

Paras vuodenaika aloittaa uusi harrastus tai aktivoitua kulttuurielämässä. Ehkä hankit kulttuuripassin ja kierrät kaikki uusimmat näyttelyt ja ikivanhat museot. Entä koska kävit viimeksi oopperassa?

Leiki turistia kotikaupungissasi. Vai aloittaisitko vihdoinkin sen kauan ajatuksissa kyteneen tanssiharrastuksen? Syksyllä tarjontaa ja tarjouksia piisaa. Jokaiselle löytyy jotakin.

Väriloistoa ja lehtikasoja

Vaikka ilma viilenee ja ilta tummuu, luonto tarjoaa syksyllä parastaan ennen talviunille vaipumistaan. Mene metsään ja meditoi. Poimi luonnon herkut talteen.

Käy lenkillä usvaisessa aamussa ja anna kirpeän syksyn herättää päivään. Sateestakin voi nauttia. Se on asenne- ja pukeutumiskysymys. Se mihin keskittyy, lisääntyy. Heitä hiertävät nahkanilkkurit kaappiin, tilalle väljät kumpparit kunnon villasukalla.

Värikäs sadetakki päälle ja baanalle. Lätsyttele vesilätäköissä ja juokse lehtikasoissa. Herätä sisäinen lapsesi ja kikata sydämen pohjasta.

Ja vielä viimeinen. Syksy tarkoittaa sitä, että pian on taas joulu. Mutta se on toinen tarina. Nautitaan ensin syksystä ja tehdään tästä paras vuodenaika juuri nyt. Tervetuloa ihana syys!

P.S Jos näistä helmistä huolimatta pimeys pistää naaman mutruun, valittamista parempi vaihtoehto on vaihtaa maisemaa. Pistä matkasuunnitelma vireille, läheltäkin löytyy aurinkoa ja lämpöä pitkälle syksyyn. Pikkumatkakin piristää!

Next article