Skip to main content
Etusivu » Koti ja sisustus » Nauti kesästä pidempään lasitetulla terassilla
Kesä

Nauti kesästä pidempään lasitetulla terassilla

lasitettu-terassi
lasitettu-terassi
Kuva: Getty Images

Lasitettu terassi on käytännöllinen tapa tuoda lisämukavuutta asumiseen. Terassilasitus myös pidentää terassikautta usealla kuukaudella vuodessa.

Suomen suvi on tunnetusti lyhyenlainen, ja terassilla istuskelusta saa nauttia aivan liian vähän vuoden aikana. Terassilasitus on kätevä tapa pidentää terassikautta, sillä parhaimmillaan terassilasitus pidentää terassin käyttöaikaa jopa neljällä kuukaudella joka vuosi. Samalla se luo uusia tapoja nauttia arjesta lisäämällä viihtyisää asuintilaa. 

Lasituksen hankkiminen tuo asiantuntija Vili Kiviluoman mukaan mukanaan terassille loputtomasti uusia käyttö- ja sisustusmahdollisuuksia.

– Sateelta suojassa olevan terassin voi sisustaa huoletta oman tyylinsä mukaan samalla kun pöly ja roskat pysyvät poissa. Lasitetun terassin pinnat eivät myöskään ole sään armoilla. Terassikausi pitenee mukavasti useilla kuukausilla sekä syksystä että keväästä, kun lasitus tuo terassille suojaa säältä.

Sateelta suojassa olevan terassin voi sisustaa huoletta oman tyylinsä mukaan samalla kun pöly ja roskat pysyvät poissa.

Lasiterassin hintaan vaikuttavat paitsi terassin koko, tuotevalinnat ja lasin paksuus myös pohjarakentamisen laajuus.

– Lisäksi laatutekijöihin kuten designiin, materiaaleihin, toimivuuteen ja tuotteiden valmistusmaahan kannattaa kiinnittää huomiota hintoja vertaillessa, Kiviluoma sanoo. 

Samalla Kiviluoma suosittelee toimittajia vertaillessa tarkastamaan toimittajavaihtoehtojen referenssit sekä testaamaan tuotteita myös käytännössä.

Lue myös: Hanna Sumarin sisustusvinkit syksyyn

Jokaiselle löytyy sopiva ratkaisu

Mitä lasitetun terassin pystyttäminen sitten vaatii? Kiviluoman mukaan riittää, että pihalla on paikka, jossa aikaa halutaan viettää.

– Laadukkaalta lasiterassitoimittajalta saat aina juuri sinulle sopivan ratkaisun, oli terassisi sitten valmiiksi rakennettu tai ei. Terassi suunnitellaan yhdessä asiantuntijan kanssa, ja koko ratkaisuehdotus kustannusarvioineen tehdään usein samalla tapaamisella.

Terassin ja etenkin terassin maatöiden osalta tulee huomioida pohjan routimattomuus. Pohja tulee perustaa niin, ettei se roudi tai liiku lasituksien alla. Näin lasitukset kestävät ja toimivat hyvin vuodesta toiseen.

– Pation pintamateriaaliksi sopii hyvin kaikki yleisimmät terassipinnoitteet, jotka eivät elä lämpövaihteluiden seurauksena. Esimerkiksi puutuotteet ja laatat toimivat hyvin, Kiviluoma kertaa. 

Terassilasituksen huolto ja ylläpito vaihtelevat runkomateriaalin valinnan mukaan. Kiviluoma muistuttaa, että kun lasiterassi rakennetaan huoltovapaasta materiaalista, kuten alumiinista, on se tosiaan myös käytännössä puhtaanapitoa lukuun ottamatta huoltovapaa.

Lasiterassin toimittajalta kannattaa kysyä myös heidän mahdollisesti tarjoamistaan huolto- ja ylläpitopalveluista.

Next article