Etusivu » Koti ja sisustus » 6 huonekasvia, joita edes sinä et pysty tappamaan
Vinkit

6 huonekasvia, joita edes sinä et pysty tappamaan

helppohoitoiset-huonekasvit
helppohoitoiset-huonekasvit
Kuvat: Pexels ja Unsplash

Kodin täyttäminen viherkasveilla tekee tunnetusti hyvää niin keholle kuin mielelle – puhumattakaan siitä miten huonekasvit viimeistelevät huolitellun sisustuksen.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että viherpeukalosi kellertää ja olisi varmasti turvallisempi vaihtoehto siirtyä tekokasveihin, meillä on sinulle ratkaisu! Tutustu kuuteen niin helppohoitoiseen viherkasviin, että jopa kehnoimman kotipuutarhurin on liki mahdotonta tappaa näitä.

aloe vera
Kuva: Getty Images

1. Aloe vera

Kukapa ei rakastaisi kasvia, joka näyttää hyvältä, on haastava tappaa ja josta on hyötyä! Aloe vera ei viihdy suorassa auringonvalossa, eli hyvä paikka sille on yöpöytä, työpiste tai keittiötaso. Napsauta aloe veran lehti pois ja käytä sen viilentävää geeliä lieviin palovammoihin – aloe veran lehti säilyy jopa viisi päivää jääkaapissa muovirasiassa tai -pussissa.

palmuvehka
Kuva: Getty Images

2. Palmuvehka

Palmuvehka on kasveista vaatimattomimmasta päästä, sillä nämä ruukkukasvit eivät ole moksiskaan huonosta valaistuksesta, kuivasta huoneilmasta, ötököistä ja vanhasta kunnon heitteillejätöstä. Jos etsit kasvia, joka on periaatteessa tuhoutumaton, olet löytänyt täydellisen kasvin sinulle! Kuukausittainen kastelu riittää ja saat vastineeksi nauttia tyylikkäästä viherkasvista.

rahapuu
Kuva: Getty Images

3. Rahapuu

Vaikka rahapuuta on vaikea saada kunnolla kukoistamaan ja kasvattamaan kolikoita, on se muutoin monen suosikkivalinta sisäkasviksi. Monipuolisesta rahapuusta on saatavilla monia komeita lajikkeita, jotka ovat kaikki yhtä helppohoitoisia. Anna rahapuun kuivahtaa kastelukertojen välissä, ja sijoita se pois suorasta auringonvalosta.

anopinkieli
Kuva: Getty Images

4. Anopinkieli

Jokaisen vävykokelaan lempikasvi – ei kun… Tämä kasvi oikein kukoistaa hajamielisen puutarhurin kodissa, ja pärjää helposti pitkiä aikoja ilman vettä. Huonekasvina anopinkieli on paitsi helppohoitoinen myös hyödyllinen, sillä se puhdistaa ilmasta epäpuhtauksia. Anopinkieli kestää erilaisia valaistusolosuhteita, vetoa ja kastelun laiminlyömistä. Kastele anopinkieltä noin kahden viikon välein, ja talven lepokaudelle jopa harvemmin.

Lue myös: Johda itse omia trendejäsi

viirivehka
Kuva: Getty Images

5. Viirivehka

Viirivehka on paras huonekasvi, jos sinun on vaikea muistaa kastella kasvejasi – viirivehka muistuttaa sinua viimeistään siinä vaiheessa, kun sitä alkaa janottamaan! Nuupahtaneet lehdet eivät ole aihe huoleen, sillä tämä huonekasvi virkistyy hetkessä saatuaan vettä. Viirivehka puhdistaa kodin ilmaa ja poistaa huoneilmasta mahdollisia kemikaaleja. Sen lehdet vetävät puoleensa pölyä ja likaa huoneilmasta, joten jos haluat lehtien pysyvän raikkaana ja kasvin kasvattavan valkoisia kukintoja suihkuttele sitä kerran kuukaudessa vesisuihkeella.

maijat
Kuva: Getty Images

6. Maijat

Viirulliset, laikukkaat, raidalliset ja monisävyiset maijat ihastuttavat. Maija vaatii ehkä tämän listan kasveista eniten hoitoa, mutta jos olet harjoitellut ensin jonkun edellämainitun kasvin kanssa, saat varmasti maijankin kukoistamaan. Suora auringonvalo haalistaa maijan lehtien kuvioita, mutta oikean sijoittelun lisäksi muuta kuin kerran viikossa tapahtuvaa kastelua pienellä määrällä vettä ei tarvita.

Lähde: Huonekasvit.fi

Next article