Skip to main content
Etusivu » Juhlat » Me mennään naimisiin!
Häät

Me mennään naimisiin!

häät
häät
Tänä kesänä juhlitaan paljon mikrohäitä eli alle 50 vieraan juhlia. Kuvat: Unsplash ja Lotta Polviander Photography

Juttuun haastattelun antoivat hääasiantuntijat Jenni Hukkanen ja Hannele Halme.

Häät ovat aina rakkauden juhla, ja poikkeusoloista huolimatta myös tänä vuonna alttarille astelee monta erilaista hääparia.

Mitkä ovat vuoden 2020 yleiset häätrendit?

Hääparin valintoja ohjaa heidän oma arvomaailmansa – eivät yleiset odotukset häistä. Tunteet ja rentous saavat entistä enemmän sijaa vihkitilaisuudessa sekä itse hääjuhlassa, ja mukava yhdessäolo live-musiikkeineen korvaavat perinteisempiä ohjelmanumeroita. Hääjuhlat jatkuvat usein seuraavan päivän brunssilla, sillä häähumusta halutaan nauttia pidempään. Myös laadukkaaseen valokuvaajaan ja videokuvaukseen halutaan panostaa, jotta ikimuistoiset hetket saadaan taltioitua. Ekologisuus on ollut pitkään pinnalla, ja sen suosio kasvaa entisestään.

Miten ja millä väreillä juhlatila stailataan?

Hääparit haluavat panostaa näyttäviin elementteihin, mutta jokaista nurkkaa ei tarvitse koristella. Juhlatilan trendiväreinä kesällä 2020 nähdään maanläheisiä sävyjä, kun aiemmin vahvasti esillä olleet pastelliset värit taittuvat nyt murrettuihin luonnonläheisiin sävyihin. Popvärejä ovat esimerkiksi hiekka, cafe latte, nude, ja myös vihreää käytetään maltillisesti. Kukka-asetelmista halutaan rennot, ja niihin yhdistetään myös kuivattuja kukkia ja upeita silkkinauhoja. Muotoon sidottuja kimppuja ja asetelmia näkee yhä vähemmän. 

Lue myös: Häiden järjestäminen: meidän näköiset häät budjetin rajoissa

Miten poikkeusolot vaikuttavat suunnitteluun?

Vallitsevasta tilanteesta johtuen hääparit ovat joutuneet miettimään häiden syvintä tarkoitusta, ja monet ovat halunneet pitää häät joka tapauksessa, vain lähipiirin ympäröimänä. Tänä kesänä nähdään paljon mikrohäitä eli alle 50 vieraan juhlia. Mikrohäiden suunnittelussa hääparin unelmat pystytään toteuttamaan ilman suurten juhlien tuomaa vastuuta ja käytännön järjestelyä. Livestreamaus vihkitilaisuudessa on yleistynyt – näin kaikki läheiset saadaan mukaan häätunnelmaan. Menu toteutetaan pöytiin tarjoiluna, ja istumajärjestyksissä huomioidaan turvavälit, jolloin paljon toistensa kanssa tekemisissä olevat ihmiset sijoitetaan vierekkäin.

Next article