Skip to main content
Etusivu » Juhlat » 5 vinkkiä persoonallisiin budjettihäihin
Häät

5 vinkkiä persoonallisiin budjettihäihin

Persoonalliset häät syntyvät pienillä yksityiskohdilla, kuten väriteemalla tai erikoisemmalla ruokatarjoilulla. Monet kuitenkin ahdistuvat huomatessaan, ettei budjetti riitä, vaikka visioita riittää. Hyvä ratkaisu on budjetin laskeminen etukäteen. Silloin syntyvien kulujen hallinta on helpompaa.

1. Mieti häiden ajankohta tarkkaan

Häihin saa persoonaa ja varmasti tärkeimmät vieraat paikalle, kun välttää perinteisimmät kesähääpäivät. Myös syys- tai talvihäät voivat olla tunnelmalliset. Suomessa säitä ei voi ikinä ennustaa etukäteen, joten jokaisella viikonlopulla on samanlaiset riskit sadesäähän. Älä annan sen siis estää pitämällä lämminhenkisiä keväthäitä.

2. Ole rehellinen budjetissa

Kannattaa laskea, neuvotella, pyytää tarjouksia ja miettiä vaihtoehtoja. Budjetti kannattaa lyödä lukkoon ajoissa ja myös pysyä sen raameissa. Häitä järjestäessä kannattaa varautua tekemään myös kompromisseja. Joskus satsaamalla hiukan enemmän ruokaan ja säästämällä koristeista voi tehdä ison muutoksen juhlan tunnelmaan.

3. Häät ovat yhteinen juhla

Hääparin kannattaa miettiä, mitä yhteistä parilla on ja lähteä rakentamaan persoonallista hääjuhlaa sitä kautta. Teema voi olla mikä tahansa, esimerkiksi yhteinen harrastus tai väri. Myös joku tulevaisuuden haave, esimerkiksi ulkomaille muuttaminen, voi olla hään teemana.

Lue myös: Täydellinen häälahja – lahjalista pelastaa vieraat ja hääparin

4. Vähemmän on enemmän

Yksi vaikuttava, koskettava, liikuttava tai jopa naurettava elementti on ikimuistoisempi kuin ylilyönnit. Teemaa ei tarvitse tuoda juhlan joka osaan. Pienellä yksityiskohdalla siellä täällä saat ikimuistoisen oman näköiset häät.

5. Harkitse seremoniamestarin käyttöä

Seremoniamestari on se, joka viime kädessä vastaa siitä, että kaikki toimii saumattomasti. On parempi, jos joku keskittyy vieraiden viihdyttämiseen ja itse voi keskittyä juhlista nauttimiseen.

Next article