Etusivu » Juhlat » Häiden järjestäminen – Meidän näköiset häät
Häät

Häiden järjestäminen – Meidän näköiset häät

haiden-jarjestaminen-budjetilla-persoonalliset-haat
haiden-jarjestaminen-budjetilla-persoonalliset-haat
Häiden järjestäminen on aina suuri asia. Osa hääpareista menee kahdestaan maistraattiin, osa järjestää suuret monen sadan vieraan juhlat. Kuva: Pexels

Ikimuistoiset hääjuhlat ovat jokaisen avioliittoa suunnittelevan pariskunnan toivelistalla. Silti jopa räväkätkin pariskunnat päätyvät usein perinteiseen hääjuhlaan.

– Ihmiset kangistuvat kaavoihin, koska pelkäävät, että katuvat myöhemmin persoonallisia valintojaan. Monet ajattelevat myös, että perinteitä pitää jatkaa omissa juhlissa, vaikkei olisikaan yhtään perinteinen tyyppi, suunnittelija Jaakko Selin toteaa.

Selin sanoo, että monet kallistuvat perinteisiin kirkkohäihin myös siksi, että kaikki tietävät miten siellä tulee käyttäytyä ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

– Ajatellaan, että jos rikkoo kaavoja niin vieraat eivät tiedä miten käyttäytyä. Erityisesti nuoret pariskunnat heittäytyvät juhlan edessä äärettömän vakaviksi.

Teemalla persoonallisuutta

Persoonallisia häitä halajavien kannattaa ensin miettiä häiden ajankohta. Kaikkien ei tarvitse mennä naimisiin juhannusviikonloppuna, vaan esimerkiksi syyshäät voivat olla todella tunnelmalliset.

– Häillä pitäisi olla teema. Se voi olla esimerkiksi yhteinen harrastus tai väri. Teema voi olla myös jotain tulevaisuuteen liittyvää, esimerkiksi jos pariskunta on aina halunnut muuttaa Japaniin, voi häissä tarjota vaikkapa sushia.

Selin sanoo, että häiden suunnittelussa vain taivas on rajana.

– Kuulin eräästäkin pariskunnasta, joka oli mennyt elokuvateatterin lavalla naimisiin. Olin kerran viikinkiteemaisissa häissä, jotka pidettiin keskiaikaseuran rakentamassa viikinkimiljöössä, Selin nauraa.

Vaikuta yksityiskohdilla – pysy budjetissa

Vaikka pariskunta ei kuulu kirkkoon eikä morsian halua valkoista ylle, persoonallisen juhlan ei kuitenkaan tarvitse muuttua karnevaaliksi.

Kuva: Pexels

– Teemaa ei tarvitse orjallisesti noudattaa kaikessa. Hyvin mietityt, vaikuttavat yksityiskohdat ovat paljon mieleenpainuvampia kuin joka paikassa olevat hörpelöt ja härpäkkeet. Vaikuttavimmat elementit syntyvät pienistä yksityiskohdista, Selin sanoo.

Kannattaa myös miettiä budjetti ja pysyä siinä. Selin sanoo, että tyylikkyyttä ja persoonaa häihinsä saa ulkoistamalla. Palveluja kannattaa kilpailuttaa ja pyytää yrityksiltä hinta-arvioita.

– Monet ahdistuvat huomatessaan, ettei budjetti riitä vaikka visiota piisaisi. Kannattaa kysyä rehellisesti itseltään, että mihin meillä on varaa ja mitä tällä saa? Olemalla rehellinen itselleen raha-asioissa ei ikäviä yllätyksiä pääse syntymään, Selin summaa.

Lue myös: Täydellinen häälahja – lahjalista pelastaa vieraat ja hääparin

Next article