Skip to main content
Etusivu » Juhlat » Lohi kruunaa kesäkattauksen – Grilliherkku alle 30 minuutissa
Reseptit

Lohi kruunaa kesäkattauksen – Grilliherkku alle 30 minuutissa

Grillattu lohi
Grillattu lohi
Suomessa syödään kesällä paljon kalaa. Grillattu lohi on täydellinen ruoka rentoihin kesäpäiviin. Kuvat: Getty images ja Unsplash

Kesällä grilli nousee kokkauksen keskipisteeksi – eikä syyttä. Grillaus on nopea tapa valmistaa herkullisia suussasulavia aterioita, kesäsäästä nauttien.

Grillaus on yksi terveellisimmistä tavoista kokata, sillä se vaatii hyvin vähän ylimääräistä rasvaa. Tällä reseptillä valmistat herkullisen proteiinitäytteisen omega-3 pommin alle 30 minuutissa.

Määrä:
4 annosta

Valmisteluaika:
5 minuuttia

Valmistusaika:
25 minuuttia

Ainekset:

  • 800 g lohta (noin 200 g per henkilö)
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Noin 4 ruokalusikallista voita
  • 1 1/2 dl limen mehua
  • 4 ruokalusikallista hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ruokalusikallista silputtua korianteria

Ohjeet:

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Kuumenna grilli ja aseta lohi grilliin nahkapuoli alaspäin. Paista noin 10 minuuttia, kunnes lohi on kypsynyt. Anna vetäytyä 5 minuuttia.
  2. Lohen paistuessa grillillä, tee kastike: Lisää kattilaan keskilämmöllä voita, limen mehua, hunajaa ja valkosipulia. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kaikki ainesosat yhdistetty. Sammuta lämpö ja lisää korianteri.
  3. Kaada kastike lohen päälle ja tarjoile. Voit tarjoilla lohen esimerkiksi grillattujen vihannesten kanssa.

Lue myös: Ville Haapasalon keittiössä seikkaillaan värien ja tuoksujen maailmassa

Vinkki! Kastiketta on todella helppo muokata oman kaapin sisällön mukaan. Kokeile vaihtaa valkosipuli salottisipuliin, lime sitruunaan tai hunaja ruskeaan sokeriin. Myös yrttejä voi vaihdella mieltymysten mukaan. Kalan kanssa sopii hyvin basilika, persilja ja raakuna. Voit lisätä jopa tilkan valkoviiniä, jos se houkuttelee!

Grillattu lohi

Next article