Grilliruoan tuoksu ja maut kuuluvat suomalaiseen kesään. Millaisilla välineillä ja miten onnistut parhaiten? Kokki ja yrittäjä Marko Suksi kertoo parhaat vinkkinsä ja reseptinsä grillaukseen.
– Grillissä voi valmistaa aivan kaikkea mitä kotiuunissa tai -liedelläkin, jopa kokonaisia aterioita alkupaloista jälkiruokiin. Grillaamalla ruokaan saadaan vain enemmän makua, kertoo Suksi.
Esimerkiksi perinteinen pallogrilli taipuu monenlaiseen: sillä voi savustaa, tehdä vartaita ja jopa pizzaa. Pallogrillin käytössä lämmönhallinta ja oikeanlaisen hiilloksen tekeminen ovat olennaista. Hiilille tippuvat lihan nesteet tuovat aromeita ruokaan.
– Tämän hetken kuumimpia grillaustrendejä ovat erilaiset burgerit, kalaruoat ja amerikkalainen barbeque-savustus.
Ennen kuin aloitat kesän grillikauden, on hyvä puhdistaa grilli. Lue vinkit, joilla puhdistat grillisi kesäkuntoon.