Etusivu » Vesillä » Huollon merkitys veneen arvolle
Veneen huolto ja kausisäilytys

Huollon merkitys veneen arvolle

Venehuolto
Venehuolto
Kuva: Vilvo Penta

Vene on monille taloudellisesti merkittävimpiä vapaa-ajan hankintoja kesämökin ohella. Veneestään kannattaa siis pitää huolta. Onko väliä, tekeekö veneen huollon syksyllä vai keväällä?

– Huolto on hyvä tehdä syksyllä ennen nostoa mahdollisuuksien mukaisesti. Veneellä voi huollon jälkeenkin ajaa vielä ennen telakointia. Jos huolto tehdään telakoinnin aikana, on tärkeää, että huoltotilaukset jätetään heti syksyllä. Näin vältytään mahdollisilta yllätyksiltä ja viiveiltä veteen laskussa, kun työ on aloitettu ajoissa, korjaamopäällikkö Ville Äikää Suomen Venehuolto Oy:stä sanoo.

Jos laiminlyö veneen huoltoja, millaisia seurauksia siitä voi olla?

– Huollon laiminlyönneistä ei näy välittömiä seurauksia, mutta ne näkyvät yleisesti ottaen tekniikan elinikää lyhentävänä vaikutuksena.

Miksi merkkihuolto on tärkeää veneelle ja sen jälleenmyyntiarvolle?

– Käytetyn veneen uusi omistaja voi luottaa merkkihuollon historiaan ja tehtyihin töihin. Nämä takaavat moottorille ja tekniikalle oletetun eliniän. Merkkihuolloissa käytetään ainoastaan alkuperäisiä varaosia. Alkuperäiset varaosat ja tarvikkeet ovat suunniteltu tarkoin kyseiseen moottoriin. Tarvikevaraosia ei testata moottorivalmistajien puolesta.

Huollolla on merkitystä myös tiedonkulun kannalta. Merkkihuollot säilyttävät tiedon huolloistasi ja se on aina saatavilla. Tietojen kerääminen jälkeenpäin on yksinkertaista, jos siihen tulee tarvetta.

– Merkkihuollossa on aina viimeisimmät tiedotteet tuotteestasi. Jos vene on vaihtanut omistajaa, uudet huoltotiedotteet tai takaisinkutsukampanjat eivät välttämättä tavoita veneen uutta omistajaa.

Merkkihuollot seuraavat huolto-ohjelmia.

Lue myös: Tyhjenikö akku talven kuluessa?

– Niiden tarkoituksena on suojella kalliita moottoreita ja vaihteistoja. Noudattamalla ohjelmia pystytään mahdollistamaan oletettu elinikä laitteille.

Kun veneelle on esittää merkkihuollettu historia, se antaa myynnille erilaiset edellytykset ja mahdollistaa korkeamman hinnan veneestä.

– Asiakkaamme onneksi pitävät hyvää huolta veneistään ja ymmärtävät huollon suuren arvon arvokkaassa investoinnissa, Äikää toteaa.

Viisi vinkkiä veneen huoltoon

  1. Huolehdi oikeanlainen polttoaine säilytyksen ajaksi.
  2. Omat toimenpiteet ja tarkastukset kauden aikana ovat tärkeitä.
  3. Säännöllinen huolto on kaiken A & O.
  4. Merkkihuolto parantaa jälleenmyyntiarvoa ja takaa tekniikalle oletetun eliniän.
  5. Luota ammattilaiseen.
Next article