Skip to main content
Etusivu » Vesillä » Haluatko nauttia mökkijärven lumosta ilman moottorin pärinää?
Sponsoroitu

Usein soutuveneen varusteluun kuuluu airojen lisäksi vanha bensamoottori. Se on raskas kantaa ja autossakin sen kuljettaminen on hankalaa. Lisäharmia saattaa syntyä niin takakonttiin, liiteriin kuin venepaikallekin valuneen öljyn ja bensan tahroista ja hajusta.

Tekniikan Maailman testivoittaja voi tehdä sinunkin veneilystäsi mukavampaa.

– Spirit 1.0 -sähkömoottori on helppokäyttöinen, huoltovapaa, lähes äänetön ja lähtee nykimättä käyntiin. Se on kevyt ja sen voi kuljettaa autossa vaikka kyljellään, yrittäjä Tommi Muurila kuvailee.

Spirit 1.0 sopii kaikkiin soudettavan kokoisiin veneisiin. Yhden kilowatin sähköperämoottori vastaa kolmen, neljän hevosvoiman bensamoottoria ja teho riittää 1,5 tonniin asti.

– Spiritissä on integroitu litium-akku, joka painaa noin 8 kiloa. Sen saa irti moottorista, joka puolestaan painaa 12 kiloa. Osia on helppo käsitellä ja jos akku putoaa veteen, se jää kellumaan, Muurila kertoo.

Kevyt akku on helppo viedä lataukseen. Latauksen voi hoitaa myös aurinkopaneelilla, pikalaturissa tai auton 12-volttisella latauspistokkeella.

Täydellä akulla saa 8–9 tuntia uisteluaikaa ja jos haluaa ajaa täysillä, niin akku kestää reilun tunnin.

– Verkkokaupastamme saa Spiritille nyt viiden vuoden takuun. Matkahuolto kuljettaa Spirit-moottorit nopeasti kotiovelle kaikkialle Suomeen, Muurila hymyilee.

Purjehtijoille on kaksi erilaista sähkömoottorimallia


Purjeveneisiinkin suunnitellut sähkömoottorit ovat hiljaisia, huoltovapaita ja tehokkaita. Etuna on myös dieselmoottoreita pidempi elinkaari.

– Pienempien purjeveneiden pohjaan voi kiinnittää podin. Silloin veneen sisälle ei tule moottoria lainkaan vaan pelkkä akku, Muurila sanoo.

Myös yli 30 jalan mittaisiin akselivetoisiin purjeveneisiin saa sähköperämoottori.fi-verkkokaupasta dieselin tilalle sisämoottorin.

– Ennakkomyynti ensi talvea varten alkaa syksyllä ja autamme mielellämme moottorin valinnassa jo nyt, Muurila vinkkaa.

Sähköperämoottori on käyttäjälleen kaikin tavoin helppo:

• Kevyt ja kätevä käsitellä
• Kelluvat litium-akut
• Huoltovapaa ja pitkä elinkaari

Kaipaako veneesi moottori päivitystä?


Next article