Skip to main content
Etusivu » Vastuullinen kuluttaja » Järki Särki – Itämeren ystävän herkku
Sponsoroitu

Kestävästi pyydetty särki on sekä Itämeri-ystävällinen että herkullinen osa ruokavaliota.

Syö särki, pelasta Itämeri!

Itämeri on meille rakas ja tärkeä, mutta valitettavasti sen tila on huonontunut vuosien saatossa. Ravinnekuormitus, erityisesti fosforin ja typen ylimäärä, on yksi suurimmista ongelmista. Onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa Itämeren tilaan omilla valinnoillamme. Yksi herkullinen ja tehokas tapa on ottaa osaksi ruokavaliotamme kestävästi pyydetty särki. Järki Särki tarjoaa tähän mainion mahdollisuuden.

Järki Särki – vastuullinen valinta

Järki Särki -tuotteet ovat paitsi maukkaita myös ympäristöystävällisiä. Särki on Suomessa alihyödynnetty kala, jonka pyytäminen vähentää Itämeren ravinnekuormaa. Järki Särki -tuotteet on valmistettu puhtaista ja korkealaatuisista raaka-aineista, ja ne sopivat monipuolisesti eri ruokalajeihin.

Suomesta valmistettu kalakastike on vihdoin täällä!

Kalakastikehyllyllä on tähän asti hallinnut Aasiassa valmistettujen kalakastikkeiden valikoima, mutta nyt on tarjolla kotimainen vaihtoehto – Järki Särjen kalakastike. Järki Särjen kalakastike valmistetaan kotimaisista särkikaloista ja merisuolasta ilman lisäaineita. Pitkä valmistusprosessi antaa kalakastikkeelle korkean umamipitoisuuden, ainutlaatuisen maun ja kauniin värin. Käytä kalakastiketta suolan korvaajana ja mausteena ruoanlaitossa ja luo ruokiisi syvyyttä ja ainutlaatuista makua.

Pelastetaan Itämeri yhdessä!

Maailman merien päivänä tarvitsemme konkreettisia tekoja Itämeren suojelemiseksi. Järki Särki -tuotteiden kaltaiset vastuulliset valinnat ovat avainasemassa. Syömällä särkeä voit olla osa ratkaisua ja nauttia samalla herkullisesta ruoasta. Yhteistyössä voimme tehdä Itämerestä paremman paikan meille kaikille. Valitse Järki Särki – valitse Itämeri-ystävällinen herkku

Reseptivinkki, särkipasta (4hlö):

2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 prk Järki Särki luomutomaatti & yrtit
(400g) tomaattimurskaa
suolaa tai Järki Särki kalakastiketta
pippuria tuoreita yrttejä 400 g pastaa

Kuori ja siivuta valkosipulin kynnet. Pilko sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää särki liemineen sekä muut ainekset ja anna hautua. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita kastike pastaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi parmesaanijuustolla.

Herkulliset Järki Särki -kalasäilykkeet parhaista raaka-aineista.

Next article