Skip to main content
Etusivu » Vastuullinen kuluttaja » Alkuperämerkinnät helpottavat kuluttajaa ostopäätösten tekemisessä
Arjen vastuulliset valinnat

Alkuperämerkinnät helpottavat kuluttajaa ostopäätösten tekemisessä

Kuva: Pexels

Suomalaiset kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia ruoan ja muiden tuotteiden alkuperästä. Tukea ja opastusta valintoihin antavat erilaiset pakkausmerkinnät. Hyvää Suomesta -merkki, Avainlippu ja Sirkkalehtilippu tuovat työtä Suomeen.

Anni-Mari Syväniemi työskentelee toiminnanjohtajana Ruokatietoyhdistyksessä, joka ylläpitää Hyvää Suomesta -merkkiä. Merkki on tarkoitettu Suomessa valmistetuille elintarvikkeille. 

– Parasta merkissä on se, että koko ruokaketjun toimijat pellolta pöytään asti osallistuvat elintarvikkeen valmistukseen. Koronakevät on tehnyt selväksi sen, kuinka tärkeitä paikallisesti tuotetut ruoat ja toimivat ruokaketjut ovat yhteiskunnallemme, hän sanoo. 

Kauppapuutarhaliitto puolestaan hallinnoi sirkkalehtimerkkiä, joka takaa puutarhatuotteen olevan 100 % kotimainen. Sen lisäksi merkki varmistaa, että laatuvaatimukset täyttyvät viljelijöiden ja pakkaajien allekirjoittamien sopimusten mukaisesti. 

Tunnettu Avainlippu-merkki kertoo, että tuote tai palvelu on tuotettu Suomessa. Lisäksi palvelun tai tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto

Lähde: hyvaasuomesta.fi

Next article