Skip to main content
Etusivu » Urheilu » Miro Heiskanen: “Aina voi olla parempi ja kehittyä”
Inspiraatio

Miro Heiskanen: ”Aina voi olla parempi ja kehittyä”

miro-heiskanen-nhl
miro-heiskanen-nhl
Kuva: oma arkisto

Miro Heiskanen on kovassa nousussa oleva suomalainen NHL-puolustaja, jonka Dallas Stars varasi koko NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana kesällä 2017. Viime kaudella Heiskanen pääsi myös mukaan NHL-tähdistöotteluun Dallas Starsin seurahistorian nuorimpana pelaajana.

– Dallas on kiva paikka, vaikka täällä onkin vähän erilaista kuin Suomessa. Täällä on kovia pelejä ja saan pelata paljon. Jäällä joudun tekemään joitakin ratkaisuja nopeammin kuin kotimaassa, mutta ihmisenä minun ei ole tarvinnut muuttua. Pelaaminen on ihan parasta, Heiskanen hymyilee.

”Uudet mahdollisuudet tulevat täällä eteen nopeasti”

Huippu-urheiluun kuuluu tunteiden vuoristorata, kun voitot ja häviöt värittävät elämää.

– Ei siihen oikein mitään kikkaa ole. Voiton jälkeen siitä nauttii hetken, mutta jokainen peli pitää pyrkiä unohtamaan mahdollisimman nopeasti. Seuraava voi olla jo huomenna tai ylihuomenna ja siihen pitää alkaa keskittymään, Heiskanen kertoo.

Myös hänen suunnitelmansa ja tavoitteensa tälle kaudelle ovat selvät. Ne jokainen pelaaja asettaa itse itselleen.

– Tällä kaudella pyrin tietenkin parantamaan omia tehoja aiempaan verrattuna. Tavoite on mennä koko ajan pelaajana eteenpäin. Viime kaudellakin oli monia paikkoja, joista olisi voinut saada maalin, mutta en onnistunut aina. Pitkällä tähtäimellä haluan olla yksi NHL:n parhaista pelaajista ja voittaa Stanley Cupin, Heiskanen toteaa.

Lue myös: NHL-tähti Miikka Salomäki: Tähtäimessä Stanley Cup

”Menen peleihin rennoin fiiliksin ja ajatukset freshinä”

– Jääkiekon mukaanhan tässä mennään, kun pelejä on niin paljon kauden aikana. Yleensä pelipäivän aamulla on treenit ja lounaan jälkeen nukun. Sitten lähdenkin takaisin hallille ja vedän pienet lämmöt ennen peliä. Ei minulla mitään rutiineja tai rituaaleja ole, Heiskanen naurahtaa.

Tyypilliseen viikkoon kuuluu kolmesta neljään peliä ja välipäivinä treenit. Välillä voi olla kokonainen vapaapäiväkin.

– Olen aina halunnut pelata jääkiekkoa ja tehdä tätä työkseni. Aina on kiva mennä hallille. Nuorempana esimerkiksi lenkit saattoivat tuntua puuduttavilta enkä aina ollut niistä niin innoissani. Mutta täällä olen huomannut, miten tärkeää kestävyys on: jaksaa pelata isoja minuutteja ja paljon pelejä. On tärkeää nauttia siitä mitä tekee. Silloin jaksaa painaa, vaikka olisi rankempia treenejä tai aikoja, Heiskanen pohtii.

Next article