Jyväskylän kaupunki on panostanut aktiivisesti jo yli 10 vuotta kyberturvallisuusosaamisen kehittämiseen Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Yli 900 ICT- ja kyberturvallisuusyrityksen lisäksi alueelle ovat sijoittuneet puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus, Kelan ICT-palvelukeskus ja Valtorin päätoimipiste.
– Kriisit ovat herättäneet organisaatiot digitalisaation vaaroille. Meillä on apua ja osaamista tarjolla, ja Jyväskylän yliopiston ja Jamkin ympärille rakennettu osaamiskeskittymä vie kyberturvallisuusajattelua jatkuvasti eteenpäin, sanoo uudistuvan teollisuuden ekosysteemin projektipäällikkö Timo Harju Jyväskylän kaupungilta.
Jyväskylän kaupunki panostaa voimakkaasti mahdollistaakseen paikallisen ekosysteemin kukoistuksen tulevaisuudessakin.
– Kyberturvallisuusosaaminen on kriittinen voimavara kaikille organisaatioille ja meillä uusia vahvoja osaajia valmistuu koko ajan. Moni yritysjohtaja kertookin ammattitaitoisten ja korkean tason työntekijöiden olevan tärkein tänne sijoittumisen syy, Harju jatkaa.
Yhdessä eteenpäin
Kyberturvallisuusosaaminen on merkittävä kilpailutekijä myös EU:n kiristyvän regulaation takia. Tulevina vuosina yrityksen toimintaedellytykset voivat nimittäin karsiutua merkittävästi, jos riittävän korkean tason tietoturvaosaamista ei omassa organisaatiossa ole.
– Kaupungin visiona on vahvistaa koko ekosysteemin toimintakykyä ja kyberturvallisuusosaamista tiiviin yhteistyön kautta. Nykyajan haasteista ei kukaan selviä yksin, Harju muistuttaa.
Mikä tahansa verkosto on kuitenkin juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki.
– Esimerkiksi teollisuudessa on vahva alihankintaketjujen kulttuuri ja siksi haluamme kyberturvallisuuden kyvykkyyksien läpivalaisemisen ja yhteistoiminnan kautta tuoda laajan osaamisen myös pk-yritysten käyttöön, Harju painottaa.
Vahvan verkoston etuna on, että sen kyvykkyys on suurempi kuin yksittäisten toimijoiden summa.
– Kun tunnistamme erilaiset uhkaskenaariot ja tiedämme kriisien ohella toisemme valmiudet ja kyvykkyydet, kukin toimija voi erikoistua älykkäästi. Tätä kaupunki edistää huomioimalla yritysten tarpeet hanketoiminnassa, jossa katse on aina suunnattu pitkäjänteisesti yksittäisten ilmiöiden yli, Harju kuvailee.
Case Huld: ”Paikallinen yhteistyö on sujuvaa kaikilla tasoilla”
Huld tekee ohjelmistoja tietoturvakriittisten organisaatioiden tarpeisiin. Tärkeimmät syyt Jyväskylän toimipisteen perustamiselle olivat koulutuksen tasaisen korkea laatu ja monipuolinen asiakaskunta.
– Osaavaa työvoimaa on tarjolla ja siksi Jyväskylä on ollut luonteva paikka meille jo vuosia, sanoo avaruus- ja puolustuspuolen liiketoimintajohtaja Kimmo Kaario.
Jyväskylässä Huld on mukana vireässä ekosysteemissä, jossa sensitiivisten asioiden äärellä kaikki toimijat tekevät aitoa yhteistyötä hyvässä hengessä.
– Paikallinen yhteistyö on sujuvaa ja kaupunginjohtaja kuuntelee tarkalla korvalla. Kaupungin apu on oikeasti lähellä ja tukea järjestyy aina tarvittaessa. Tänne on helppo asettua ja tulla mukaan toimintaan, Kaario hymyilee.
Miksi sijoittua Jyväskylään?
• Koulutus, tutkimus, julkinen sektori ja yritykset toimivat yhdessä vahvana ekosysteeminä.
• Kaikille avoin kyberturvallisuuskoulutus auttaa yrityksiä niiden koosta riippumatta.
• Kaupunki tukee aktiivisesti ja pitkäjänteisesti organisaatioiden toimintakykyä.
• Vahva ICT-alan verkosto edistää paikallisten yritysten kilpailukykyä myös tulevaisuudessa, kun EU:n tietoturvakriteerit ja -regulaatio kiristyvät.
Kuulostaako Jyväskylä teille sopivalta paikalta? – Soita Timolle 050 595 9198 !