Etusivu » Turvallisuus » Ampuminen on keino rauhoittua
Sponsoroitu

Ampuradalla mieli tyhjenee, keskittymiskyky paranee ja taitojen karttuminen saa tarttumaan aseeseen kerta toisensa jälkeen. 

Käsi nostaa aseen ilmaan. Syvä sisään hengitys ja tähtäys. Osuma. Ampuja on tyhjentänyt mielensä, nollannut ajatuksena ja onnistunut keskittymään täydellisesti suoritukseensa. Ampuminen on monille oiva tapa rauhoittua ja olla hetkessä läsnä. Sisäampumarata Ruutisavun toimitusjohtaja Simo Latvala haluaa painottaa, että ampuminen sopii ihan kaikille.

– Meillä käy hyvin erilaisia ihmisiä viranomaisista tavallisiin perheenäiteihin, jotka töiden jälkeen tulevat ampumaradalle viettämään hetken omaa aikaa. Tänne tulee myös kokonaisia perheitä, joiden yhteinen harrastus ammunta on. 

Turvallisuus on Latvalan mukaan tärkeä osatekijä ampumaurheilussa. Aseiden turvalliseen käyttöön sekä yleiseen käyttäytymiseen ja sääntöihin kiinnitetään ampumaradalla tarkkaa huomiota. 

– Säännöt ovat meillä ehdottomat. Opetamme kaikki meillä ensimmäistä kertaa vierailevat ampujat aloittelijoista kokeneempiin alusta lähtien suhtautumaan oikein sekä aseisiin että ampumiseen.

Flow-tilaan ase kädessä

Ammunnassa ihastutaan usein juuri sen haasteellisuuteen. Moni jää koukkuun jo ensimmäisestä kerrasta, ja flow-tilaan pääseminen ja toisaalta myös taitojen karttuminen saa palaamaan ampumaradalle kerta toisensa jälkeen. 

– Ampuminen on paitsi omien taitojen kasvattamista, myös itse suoritukseen keskittymistä ja mielen täydellistä tyhjentämistä 50 minuutin ajaksi, Latvala sanoo. 

Positiivisia vaikutuksia on useita – kehon ja mielen hallinnan lisäksi ampuminen kasvattaa myös kärsivällisyyttä, keskittymiskykyä sekä pitkäjänteistä omistautumista tavoitteelliseen tekemiseen. 


Ensimmäistä kertaa ampumaan?

Ampumaharrastus on turvallinen ja hauska laji. Ensimmäinen kerta jännittää varmasti, mutta se on ihan okei! Ensimmäistä kertaa ampumaradalle saapuja ei tarvitse mukaan kuin henkilötodistuksen ja uteliaan mielen. 

– Meiltä löytyy kaikki tarvittavat varusteet, ja osaava henkilökuntamme antaa tarkan opastuksen ja paitsi aseisiin, myös turvallisuuteen liittyen, Latvala kertaa.

Ensimmäisenä aseena ampuja kokeilee 22-kaliiperista, hyvin vähän potkaisevaa asetta, joten aloittaminen on Latvalan mukaan helppoa ja mukavaa. 

– Toisin kuin ehkä moni luulee, ampumaharrastuksessa ei tarvitse voimaa tai sen kummempaa rohkeutta. Ampuminen on tekniikkalaji, jossa kuka tahansa voi kehittyä todelliseksi taituriksi.


Ruutisavussa ammunta-aikoja myös ryhmille

Onko pikkujouluohjelma vielä suunnittelematta, ja pitäisi keksiä jotakin hieman tavallisuudesta poikkeavaa? Ruutisavun ampumaradalta myös erilaiset ryhmät ja seurat voivat varata sopimuksen mukaan aikoja. Myös koko radan vuokraaminen on mahdollista. Sekä Vantaan että Tampereen toimipisteiltämme löydät myös miellyttävät kokous- ja saunatilat, jonka löylyihin on ampumisen jälkeen rentouttavaa vetäytyä. Meillä järjestetään paljon myös polttareita ja muita illanviettoja. Näihin tapahtumiin voi tuoda omat ruoat ja juomat. 

Miksi Ruutisavu?

• Ampuminen lisää stressinhallintaa ja rauhoittaa mieltä.

• Ampuminen on koko perheen harrastus. Myös ensikertalaiset voivat kokeilla ammuntaa turvallisesti ja valvotusti 25 m:n sisäampumaradalla.

• Ampuradalta löytyy .22lr– 500S&W väliltä eri kaliipereja sekä merkkejä/malleja pistooleissa ja revolvereissa. Myös pistoolicarbiineja.

Karista ennakkoluulosi ja tule kokeilemaan ampumista. Saatat yllättyä!

Ampumaratamme sijaitsevat Vantaan Kiitoradantiellä ja Tampereella Etu-Hankkionkadulla.
Vantaan ampumarata: 050 462 9155
Tampereen ampumarata: 050 543 6155

Next article