Skip to main content
Etusivu » Mökillä » Tuuli Petäjä-Sirénin matkaa siivittää rakkaus mereen ja saariston kesään
Inspiraatio

Tuuli Petäjä-Sirénin matkaa siivittää rakkaus mereen ja saariston kesään

Tuuli Petäjä-Sirénin
Tuuli Petäjä-Sirénin
– Kesä kaikissa asuissaan on kiehtova, sanoo kilpapurjehtija ja arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén, jolle Itämeri saarineen on aina ollut tärkeä. Kuvat: Valtteri Hirvonen

Meri, ulkoilu ja purjehdus ovat olleet kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin sydäntä lähellä jo lapsuudessa.

– Vanhemmillani on ollut aina purjevene, ja pienestä lähtien kesälomat vietettiin saaristossa mökkeillen ja veneillen. Purjehdimme pitkin Suomen rannikkoa kiintopisteinä sukulaisten ja tuttavien mökit. Samalla syntyi arvostus kauniita maisemia, merta ja rannikkoa kohtaan. Aina eivät päivät olleet aurinkoisia, vaan välillä luonto näytti villin luonteensa. Silloin tyrskysi ja oli harmaata. Mutta juuri se tekee Suomen luonnosta mielenkiintoisen.

Tuulin suunnitelmat kytkeytyvät kesäisin vahvasti eri kilpailuihin valmistautumisiin. Korona-aikana suunnitelmat ovat tarkentuneet suhteellisen myöhään, kun kilpailuita on jouduttu paljon siirtämään tai peruumaan. Valmistautuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös kotimaassa.

– Treenaan mahdollisimman paljon kotivesillä. Leuto talvi on meidän kesälajien harrastajien kannalta siitä hyvä, että voimme aloittaa harrastuksen tavallista aikaisemmin.

Tuuli-huvila sai inspiraationsa saaristosta

Petäjä-Sirén on kilpapurjehtijan uran lisäksi opiskellut arkkitehdiksi. Viisi vuotta sitten hän rakensi puolisonsa kanssa oman hirsitalon ja innostui puurakentamisen tutkimisesta. Nyt työelämässä hän on saanut hyödyntää osaamistaan ja suunnitella oman lomakotimalliston. Sekin sai inspiraationsa saaristosta ja halusta tuoda luonto mahdollisimman lähelle ihmistä.

Petäjä-Sirén kertoo, ettei hän toimi aina täysteholla aamusta iltaan. Hän vain onnistuu yhdistämään asioita, jotka täydentävät ja tasapainottavat toisiaan.

Petäjä-Sirénin suunnittelema lomakotimallisto saa inspiraationsa saaristosta ja halusta tuoda luonto mahdollisimman lähelle ihmistä. Kuvat: Valtteri Hirvonen

– Käytin arkkitehtiopintoihini neljätoista vuotta. Jaksotin elämäni niin, että olympialaisten lähestyessä opinnot ja työt jäivät vähemmälle. Kun kisat olivat ohi, koitti opiskelun vuoro. Olen kiitollinen, että työnantajat ovat joustaneet ja kisojen lähestyessä olen saanut siirtää fokusta urheiluun. Puhtia riittää, kun sekä työ että urheilu ovat minulle intohimon kohteita.

Petäjä-Sirén iloitsee siitä, että on voinut yhdistää hänelle rakkaat asiat ja toimia aktiivisesti niiden hyväksi.

– Urheilu-uran siivittämänä olen päässyt mukaan sellaisiin hankkeisiin, jotka kiinnostaisivat minua muutenkin. Olen Itämeri-projektin kummi ja saanut sitäkin kautta hankkia luontokokemuksia ja tehdä tunnetuksi Itämeren suojelua. Toivon, että ihmiset saisivat omakohtaisen suhteen luontoon ja motivoituisivat sitä kautta tekemään tekoja ympäristön hyväksi.

Artikkelia muokattu 18.10.2021.

Next article