Skip to main content
Etusivu » Mökillä » Miia Nuutilan mökkikesään kuuluu kalaa ja rönttävaatteita
Inspiraatio

Miia Nuutilan mökkikesään kuuluu kalaa ja rönttävaatteita

Näyttelijä ja juontaja Miia Nuutila on ehdottomasti mökki-ihminen. Kuva: Oma arkisto

Näyttelijä ja juontaja Miia Nuutila on ehdottomasti mökki-ihminen. Mökit vain ovat vaihtuneet matkan varrella. Entä kumpi viehättää enemmän meri vai järvi?

– Meri on jäänyt minulle vieraammaksi mökkimaisemaksi, vaikka siellä olisi varmasti hienoa viettää aikaa. Ja aina mökillä ei tarvitse edes olla järveä, hän sanoo.

Miialle rakas paikka on vanhempien mökki, joka sijaitsee Humppilassa. Lapsuudessa ja myöhemminkin siellä on tullut vietettyä paljon aikaa.

– Mökki sijaitsee peltojen keskellä. Äiti ja isä ovat rakentaneet sinne vuosien varrella muun muassa aittoja, savusaunan ja kesäkeittiön. Voisipa ne pellot mökin ympärillä muuttua järveksi, niin se olisi aivan täydellinen!

Kuten monilla muillakin suomalaisilla myös Miialla mökkeilykausi alkaa usein vapusta, ja vapaa-aikaa vietetään mökillä aina, kun se vain on mahdollista.

Nykyään Nuutila viihtyy kihlattunsa mökillä, joka sjaitsee lähellä heidän kotiaan.

– Nummi-Pusulan mökille hurauttaa 40 minuutissa, joten sinne voi lähteä vaikka vain illaksi saunomaan.

Nuutilan lempipuuhia mökillä on tavalliset asiat kuten vaikkapa saunan lämmitys ja haravointi.

Mökillä otetaan rennosti ja grillataan

Nuutilan mielestä mökillä ei tarvitse hienostella. Siellä otetaan rennosti ja laitetaan päälle rennot mökkivaatteet eli rönttävaatteet.

– Lempipuuhia mökillä on tavalliset asiat kuten vaikkapa saunan lämmitys ja haravointi. Tykkään myös pelata kaikenlaisia pelejä lasten kanssa ulkona.

Mökillä on myös kasvihuone ja sen laittaminen on mukavaa puuhaa.

– On hienoa seurata vihannesten kypsymistä ja hakea kasvihuoneesta ruokapöytään vaikka kurkkua, tomaattia, salaattia ja erilaisia yrttejä. Syksyllä tykkään istua marjapuskissa ja poimia marjoja. Se on jotenkin rauhoittavaa. Ja oli ihanaa, kun sai viime talvena juoda omista marjoista tehtyä mehua.

Nuutilan ehdoton ykkösherkku mökillä on kala.

– Viime kesänä tehtiin muun muassa paistettuja muikkuja huvimajassa – ai, että ne oli hyviä! Muutenkin ruoanlaitto on mökillä oma ohjelmanumeronsa, johon laittaa mielellään aikaa. Mökillä grillataan ruokaa oikeastaan joka päivä. Meillä tykätään esimerkiksi kasvisnyyteistä, ribseistä ja kyllä makkaaraakin tietysti menee niin kuin mökillä pitääkin.

Mitä 2016 kesään kuuluu – ehditkö lomailemaan ja omalle mökille?

– Osa kesästä kuluu Maajussille morsian -ohjelman kuvauksissa. Kesäteatteriin en tänä vuonna ehdi töihin, vaikka sinnekin on kysytty. Voisin mielelläni viettää vaikka koko kesän mökillä, mutta pitää ottaa huomioon kumppanin työt ja lastenkin suunnitelmat. Etenkään teini-ikäinen ei viihdy enää niin paljon mökillä kuin ennen, mutta mieli saattaa hyvinkin muuttua parin vuoden päästä.

Next article