Skip to main content
Etusivu » Mökillä » Jethro Rostedt: ”Sauna on mökin sydän”
Sauna

Jethro Rostedt: ”Sauna on mökin sydän”

jethro rostedt
jethro rostedt
Kuva: Oma arkisto

Kiinteistövälittäjä ja media-persoona Jethro Rostedt irtaantuu arjesta perinteisessä puumökissä Turun saaristossa Rymättylässä. Vastapainona luksukselle Rostedt ei mökillä juuri mukavuuksia kaipaa, kunhan sauna on lämmin ja grilli pysyy kuumana.

Aninkainen.fi -kiinteistövälitystoimistoa luotsaava turkulainen tunnustautuu mökki-ihmiseksi, vaikka kausi jääkin lyhyeksi.

– Mä olen kyllä selkeästi kesäihmisiä, jonka vuoksi mökkikauteni alkaa vasta juhannuksesta. Toki työn ehdoilla mennään silloinkin, joten mökkeilyni rajoittuvat viidestä kuuteen viikonloppuun vuodessa. Siihen päälle muutama yö Lapissa, Rostedt laskeskelee vuotuisia mökkireissujaan.

Rostedtin mökillä ei koreilla eikä hötkyillä.

– Lempipuuhani mökillä on pelkkää chillailua. Irtaantumista arjesta ja palaamista perusasioiden äärelle. Mökillä istun ennemmin ulkohuussissa kuin sisävessassa, ja suihkun sijaan lotraan vesiämpäreillä.

Jetin mökillä sauna on ykkösroolissa.

– Mökille päästyäni marssin ensitöikseni lämmittämään saunaa. Ja koska tykkään saunoa, niin siinä ne mökkiviikonloput yleensä sitten menevätkin. Mitä sitä muuta ihminen mökillänsä kaipaa kuin saunomista, uimista, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa, kiinteistövälittäjä kiteyttää mökkirutiininsa.

Pihahommat menevät siinä sivussa, kunhan ei tarvitse haravoida.

– Onhan ne mökkihommat tehtävä, ja tykkäänkin niistä, se on ihan hyvää vastapainoa mun työlle. Pois lukien tosiaan se haravointi.

Rymättylän mökillä grilli kuumenee tiuhaan ja makkarat löytyvät omasta takaa.

– Grillaamme paljon ja koska mulla on oma makkara, Jethron jämäkkä, sitä menee paljon. Yllättävää kyllä, grillaamme paljon myös kasviksia. Silti ehdoton lempiruokani mökillä on muurikkalätyt sienikastikkeella, Rostedt paljastaa bravuurinsa.

Mökkiostoksilla sijainti ja realiteetit ratkaisevat

Rostedt nauttii perusmökistä syrjässä merenrannalla, mutta toteaa makuja olevan yhtä paljon kuin mökkeilijöitä.

– Paras mökkihän on just sellainen mistä itse eniten tykkää. Realiteetit kannattaa kuitenkin pitää kirkkaina myös mökkikaupoilla. Mitä mökiltä edellyttää, mitä mukavuuksia kaipaa ja missä kunnossa mökki on. Onko tarvetta remontointiin ja jos on, löytyykö osaamista ja riittääkö aika, kiinteistövälittäjä herättelee pohdinnan paikkoja mökin hankinnassa.

– Ja sitten tietysti se sijainti. Mitä kaipaat ympäristöltä, kuinka usein käyt mökillä ja minkälaisen matkan päähän on mielekästä matkustaa, välittäjä jatkaa.

Rostedtin mukaan mökkikauppa on kuumimmillaan maaliskuusta toukokuuhun ja syyskuusta lokakuuhun, pohjoisessa sesonki on molemmissa päissä pidempi.

– Vaikka mökkikauppa on sesonkiluonteista, myymään kannattaa lähteä heti kun käyttöä ei enää ole. On aivan turhaa pitää mökkiä tyhjillään ja samalla pudottaa sen arvoa. Kun mökkiä lähtee myymään, huomiota kannattaa kiinnittää mökin ja tontin yleiseen siisteyteen. Sillä pääsee jo pitkälle, Rostedt neuvoo.

Suomen tunnetuin kiinteistövälittäjä on välittänyt mökkejä laidasta laitaan, silti yksi on painunut mieleen niukasti ylitse muiden.

– Upeita mökkejä on osunut kohdalleni paljon, mutta Sukarin Topin mökki lähellä Tamperetta veden äärellä on kyllä kertakaikkisen upea. Siinä mökissä oli kyllä kaikki mahdollinen ja vähän ylikin, Rostedt päättää.

Kysyimme mökkeilyn kymmenen nopeaa ja Jethro valitsi:

  • Meri vai järvi?
  • Puu vai hirsi?
  • Sisävessa vai ulkohuussi?
  • Harava vai vasara?
  • Suihku vai vesiämpäri?
  • Kaveriporukalla vai perheen kanssa?
  • Mölkky vai kriketti?
  • Valmispaketti vai itse rakennettu?
  • Lohi vai makkara?
  • Bisse vai pillimehu?
Next article