Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Monta syytä lomailla Suomessa
Kesän aktiviteetit

Monta syytä lomailla Suomessa

Suomen kaupungit
Suomen kaupungit
Kuvat: KOy Villa Bergenholmen ja Raahen kaupunki matkailuinfo

Suomen kaupungit ja kohteet houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Nautitpa sitten vauhdin huumasta tai paikallisista herkuista, kaikille löytyy jotakin. Suomen suvi tarjoaa nyt parastaan.

Ainutlaatuinen saarikohde Kemiön Taalintehtaan edustalla

Kuvat: KOy Villa Bergenholmen

Villa Bergholmen on ainutlaatuinen saarikohde Kemiönsaaren Taalintehtaan edustalla. Edustushuvila Villa Bergholmen muine rakennuksineen kauniissa saaristomeren maisemassa mahdollistavat loistavat puitteet järjestää juhlia, tapaamisia ja kokouksia.

Kalastuksesta pitävät rakastuvat Villa Bergholmenin saarikiinteistöön, joka mahdollistaa unohtumattomat kalastushetket vaativammallekin kalastajalle. Kalastus onnistuu niin veneestä, rantakallioilta, luodoilta kuin laitureilta. Tarina kertoo, että myös presidentti Kekkonen on aikoinaan viettänyt kalareissujaan täällä. 

Tee retki Taalintehtaalle: majoitus majatalossa keskellä historiallista ruukkikylää ja ruokailu ravintola Portsidessa.

Villa Bergolmen tarjoaa myös paljon erilaisia päiväretkiä: hemmottele itseäsi Saaristokylpylä Kasnäsin vesiparatiisissa tai nauti kauniista maisemista saaristossa.

Kesän kauneimmat muistot Villa Bergholmenissa:

Merikaupungin romantiikkaa ja vesiretkeilyä Raahen seudulla

Kuvat: Raahen kaupunki matkailuinfo

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvun puukaupungeistamme. Pastellin väristen kortteleiden sisältä löydät aivan uniikkia majoitusta, kahvittelua ruusukupeista ja pieniä putiikkeja. Lähde opastetuille teemakierroksille tai kierrä ja kuuntele tarinat ääniopassovelluksen kautta. Suomen vanhimman paikallismuseon hurmaavissa kohteissa tutustut merenkulun, kaupan, taiteen ja entisraahelaisten historiaan.

Raahen edustan kompakti retkeilysaaristo kantaa ylpeänä titteliä Vuoden Retkikohde 2016. Saariston suojassa opit melonnan ja suppailun taidot turvallisesti ohjaajan kanssa, avomeren aallokko ja retki saarelta toiselle soveltuu mainiosti kokeneemmalle melojalle. Yövy retkelläsi vaikka historiallisessa Luotsituvassa. Vietä ihana kesäpäivä Taskun autiosaaren hiekkarannalla, tutustu maankohoamisen ilmiöihin Iso-Kraaselin luontopolulla ja nauti rauhasta Kallan kivikkoisilla rannoilla. Matka saariin kestää vain 20 minuuttia. Saaristoristeilyllä ja Island Hopping -retkillä näet myös historialliset pookimajakat.

Maastopyöräilijöillekin löytyy välineet ja polkuja ajettaviksi metsäreiteillä, suoluonnon keskellä ja penkkateillä. Vaeltajaa odottavat polut, yöpymislaavut ja metsäkämpät sisämaan vaihtelevissa maisemissa.  

Lisää loppukesän kalenteriisi ainakin Raahen Rantajatsit ja Kirjamessut.

Lisää vinkkejä mukavaan lomaan yksin, kaksin tai koko perheellä:

visitraahe.fi

Elämysostoksille pääset täällä.

Ajankohtaista tietoa muun muassa tapahtumista.

Löydä ja jaa parhaat elämykset Instagramissa: @visitraahe #visitraahe

Yö vankilassa

Kuva: Hotel Kakola Oy
 Hurjan pojan koti se on rakennettu,
 paikalle niin ihanalle,
 Aurajoen rannalle,
 kalliolle vankalle,
 vuorelle niin korkealle.
 
 Ovet tääl on raudasta,
 ja ikkunoissa kalterit
 mut näköala kaupungille. 

Hotel Kakola on Turun pahamaineisella Kakolanmäellä sijaitseva kotimainen ja yksityinen boutique-hotelli. Entisen lääninvankilan tiloihin rakennetun hotellin ainoat ketjut löytyvät nykyään viinituvan katosta.

Hotellissa on 148 laadukasta huonetta, klassisista perushuoneista upeisiin sviitteihin. Lisäksi hotellista löytyy tasokas ruokaravintola, viinitupa, kokous- ja tapahtumatiloja sekä viihtyisä kesäterassi. Rohkeimmille on tarjolla mahdollisuus majoittua entiseen eristysselliin, jossa yöpyminen on taatusti unohtumaton elämys.

Sekä alueen että rakennuksen mielenkiintoinen historia näkyy hotellin sisustuksessa ja miljöössä. Hotellin toiminnassa on alusta asti panostettu vastuullisiin valintoihin sekä yhteistyöhön kotimaisten, ja erityisesti paikallisten, toimijoiden kanssa.

Hotel Kakola sijaitsee Aurajoen tuntumassa, kivenheiton päässä satamasta ja Turun kauppatorilta.

Kuvat: Hotel Kakola Oy

Syö, juo ja seurustele upeassa miljöössä:

hotelkakola.fi

Hotel Kakolan yhteystiedot:
02 515 0555
[email protected]
Kakolankatu 14, 20100 Turku Finland

Tervetuloa Meri-Lappiin!

Kuvat: Meri-Lapin Matkailu Oy

SnowExperience365-elämystilassa voit kokea pakkasen puraisun ja lumen jalkojesi alla vaikka kesähelteellä. Ihaile merimaisemia ja maista Maininki tai Saalinki Gourmet pizzaa ravintola Pursiseurassa Kemin sisäsatamassa. Tapaa eläimiä meiltä ja muualta kotieläinpuisto Arkadiassa. Lapin valkean yön voit viettää lasikattoisissa Merenrantahuviloissa tai historiallisessa Hotelli Merihovissa.

Vauhdikas päivä on taattu Euroopan suurimmassa arktisessa aktiviteettipuisto Duudsonit Activity Parkissa. Ihaile auringonlaskua ja upeaa saaristomaisemaa Ravintola Toranda Magasinissa, joka sijaitsee Tornionjoen ja Perämeren kohtaamispaikassa. Nauti makoisat unet ja herkulliset ateriat Park Hotellissa Tornionjoen rannalla. Veneilijä suuntaa Meri-Lappiin upean Perämeren kansallispuiston kautta. Saaristoon pääsee myös risteillen Kemistä tai Torniosta.

Somesta meidät löytää #visitsealapland ja #visitmerilappi.

Tutustu lisää Meri-Lapin tarjontaan ja tee varaukset: 

Murikanranta – kaikki keskellä ei mitään

Kuvat: Murikanranta Oy

Koko perhe nauttii monipuolisista kesäpuuhista luonnon keskellä, kun Kokoushotelli Murikanrannasta kuoriutuu rento kesähotelli. Näsijärven rannalla, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta vietätte rentouttavia hetkiä rantamaisemissa – tasokasta majoitusta ja maukasta ruokaa unohtamatta.

Murikanranta on täynnä mahtavia kesäaktiviteetteja! Kalliorantojen tuntumassa voit liukua vedessä kajakilla, sup-laudalla tai soutuveneellä yksin tai yhdessä. Havuntuoksuiset metsäpolut johdattavat rantakallioille ja lahdelmiin joko jalan tai pyörällä. Retkieväät voitte nauttia luonnon helmassa, rantasaunan nuotiopaikalla tai laavulla.

Kisahenkisille tarjolla on beach volleyta ja frisbeegolfia. Sateen yllättäessä voitte siirtyä lasten leikkihuoneeseen ratkomaan mestaruudet vaikka pingiksessä. Kisat ja retket kruunaa pulahdus järveen, leppoisat löylyt rantasaunassa tai spa-osastolla.

Murikanranta palvelee niin lomakohteena kuin kaupunkiloman luonnonläheisenä tukikohtana. Vietä koko perheen huippuloma Murikanrannassa!

Vietä unohtumaton loma: 

murikanranta.fi/kesahotelli

Soita 020 774 1500 tai lähetä sähköpostia [email protected]

Panssarimuseo on muutakin kuin kokoelma vanhoja tankkeja

Kuvat: Panssarimuseosaatiö sr

Hattulassa Parolanharjun luonnonkauniissa maisemassa sijaitseva suomalaisten panssarijoukkojen ja panssarintuhoojien perinteitä ja historiaa vaaliva Panssarimuseo on palvellut vierailijoitaan jo 60 vuoden ajan. Vuonna 1961 perustettu museo elää vahvasti tässä ajassa ja se kasvaa ja kehittyy edelleen.

Rinnealueen kattamisen myötä museon ympärivuotinen saavutettavuus parantui merkittävästi ja päänäyttelyhallin sekä panssarintorjuntahallin uudistaminen tarjoavat kokonaisvaltaisemman museokokemuksen. Vaunukaluston ja panssarintorjuntavälineistön lisäksi alueelta löytyy sota-aikaisen mallin mukaan rakennettu miehistökorsu sekä ainoa Suomessa säilynyt panssarijuna. Vuosittainen tapahtumatarjonta ja asiakkaita palveleva laajalla valikoimalla varustettu museo-myymälä-kahvio Tankkitupa täydentävät vierailua omalta osaltaan. Panssarimuseo on ennen kaikkea koko perheen paikka, siellä historia kohtaa nykypäivän. Museolta löytyy myös leikkipaikka lapsille.

Juhlavuoden näyttelyt:

 • Panssarimuseo 60 vuotta
 • Sotkat Suomen puolustusvoimissa

Panssarimuseo on auki seitsemän päivää viikossa:

Ihastu Kotkan, Haminan ja Loviisan seutuun! 

Kuvat: Cursor Oy

Matkalla läpi Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun seikkailut vievät sinut henkeäsalpaavan kauniiseen saaristoluontoon ja idyllisiin kalastajakyliin, kalaisien koskien viilentävään pauhuun ja pittoreskeille kujille tunnelmallisissa merenrantakaupungeissa. Näet ja koet palkitut puistot, historialliset rakennukset ja kaakkoissuomalaisen vieraanvaraisuuden.

Hyggeile kaksikielisessä Loviisassa, ulkoile Pyhtään maastoissa ja anna Kotkan puistojen hurmata. Virolahdella antaudut luonnon vietäväksi, Haminan ympyräkadut saavat pääsi pyörälle ja Miehikkälässä koet elinvoimaisen maaseudun viehätyksen. Rajaseudun kerroksellinen historia on täällä läsnä kaikkialla. Seuraa sen tapahtumia vaikuttavissa linnoituksissa sekä maalla että merellä.

Ethän jätä tätä seutua kokematta. Sen kaupungit, saaristo ja jokisuistot ovat ainutlaatuisia. Unohtumattomia kokemuksia voi löytää yllättävän läheltä. Travel Near – Get Far.

Kuvat: Julia Kivelä ja Cursor Oy

Matkailukohteet TOP

 • Kotkan puistot
 • Haminan ympyräkeskusta ja Raatihuone
 • Loviisan alakaupunki ja Laivasilta
 • Strömforsin ruukki
 • Pyhtään Kaunissaari
 • Merikeskus Vellamo
 • Salpapolku ja sen varrella olevat Bunkkerimuseo ja Salpalinja-museo
 • Malmgårdin kartano
 • Langinkosken keisarillinen kalastusmaja
 • Maretarium
 • Haminan Tervasaari ja Oolannin puisto

Aloita seikkailu jo tänään! 

Outokummun Vanha Kaivos – monta kokemusta #rikastetumpana

Kuvat: Matkakumpu Oy

On asioita, joita ei voi oppia lukemalla, katsomalla tai kuuntelemalla – ne on koettava!

Outokummun Vanha Kaivos pursuaa historiaa, kokemista ja tekemistä. Suomalaisen kaivosteollisuuden syntysijoilla sukellat maan alle kaivosmiehen työpäivään ja palaat päivänvaloon kaivosmuseon näyttelyihin.

Onko lapis lazuli sininen, miltä näyttää kultamalmi, mistä löytyy kromidiopsidia? Vastaukset näihin kysymyksiin löydät Maan Aarteet -kivinäyttelystämme, maan alta. Ja kun virtaa vielä riittää, kipuat kaivostorniin 74 metrin korkeuteen ja maisemat huumaavat!

Taidetta on tarjolla Kuparissa! Lasten Kaivos, teemapuisto, on kaivos pienoiskoossa. Se vie pikkumainarin kaivosmaailmaan kokeilemaan kaivureita ja kiipeämään torniin täälläkin.

Virvokkeita, virkistystä ja ruokaa saat ravintola Vanhasta Kaivoksesta. Myös majoitusratkaisu löytyy: vaikkapa huone poreammeella hotelliravintola Kummusta.

Tervetuloa tänne, teitä jo odotetaan!

vanhakaivos.com

Ota yhteyttä myyntipalveluumme:
[email protected]
p. 044 7559 223

Meillä on muutakin mukavaa, kurkkaa kuulumisia:
https://www.youtube.com/watch?v=s2g5xiK7SAw&t=10s
hotellikumpu.fi

Next article