Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Kotimaassa on ihanaa!
Kotimaan matkailu

Kotimaassa on ihanaa!

Kotimaassa pääsee tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin sekä nauttimaan erilaisista perinneherkuista. Kuvat: Adobe Stock

Kotimaanmatkailu on paitsi kaukomaille lentämistä ekologisempaa, tarjoaa se myös vaihtelevia maisemia sekä tekemistä laidasta laitaan eri ikäisille.

Ilmastonmuutoksen sekä lentämisestä aiheutuvien päästöjen vuoksi lähimatkailu on nykyään kasvava trendi. Kotimaanmatkailussa on ympäristönäkökulman lisäksi monta muutakin hyvää puolta – Suomi on paitsi lähellä, myös turvallinen.

Kotimaassa pääsee tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin sekä nauttimaan erilaisista perinneherkuista.

Kotimaanmatkalla pärjää jokainen, kun ei tarvitse vieraita kieliä ja tavat ovat tuttuja. Suomen Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtajan Antti Saukkosen mukaan Suomi on laaja maa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

– Joillekuille Punkaharjun kansallismaisemat ovat vielä näkemättä, ja osa ihmisistä ei ole koskaan käynyt ihastelemassa Vanhaa Raumaa. Moni ei ole ajanut Saariston Rengastietä, ja Kilpisjärven Saanakin saattaa olla tuttu vain koulukirjan kuvista.

Saukkonen korostaa, että kotimaassa pääsee tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin sekä nauttimaan erilaisista perinneherkuista.

Oletko koskaan nauttinut mustaa makkaraa Tammelan torilla Tampereella, kalakukkoa Kuopiossa tai lörtsyä Savonlinnan kauppatorilla? Vanhojen ja perinteisten matkakohteiden lisäksi Suomessa on myös esimerkiksi useita mielenkiintoisia huvipuistoja ja eläintarhoja.

Leirintämatkailu sopii kaikille

Leirintämatkailu on yksi maamme suosituimpia ympärivuotisia matkailun muotoja. Leirintämatkailua voi harrastaa matkailuvaunulla, matkailuautolla, polkupyörällä tai julkisia liikennevälineitä käyttäen, mökkeillen tai telttaillen.

– Leirintämatkailu sopii käytännössä kaikille: nuorille, vanhoille, perheille, yksin liikkuville ja ryhmille, Saukkonen sanoo.

Kun matkakuluissa haluaa hieman säästää, on leirintäalue hyvä valinta. Leirintäalueet toimivat matkailijoiden tukikohtina, joista tehdään käyntejä lähistön eri nähtävyyksiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

– Leirintäalueella majoittumisesta tekee mukavaa sen helppous, rentous sekä se, että siellä on usein paljon samanhenkisiä ihmisiä. Lisäksi se on edullista, Saukkonen jatkaa.

Hän haluaa painottaa ennen kaikkea leirintäalueiden monipuolisuutta.

– Voit majoittua yksinkertaisemmin teltassa tai valita korkeatasoisen loma-asunnon. Usein leirintäalueet tarjoavat myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten kalastusta ja frisbeegolfia tai viereisen laskettelurinteen. Tai sitten voit vain olla ja nauttia alueen luonnosta ja ympäristöstä.

Useimmat leirintäalueet myöntävät alennuksia majoitusmaksuista Camping Key Europe -etukortilla. Helpoiten tietoa leirintäalueista löytää netistä osoitteesta camping.fi tai ottamalla matkailutoimistosta tai leirintäalueelta mukaan ilmaisen Camping & Caravan in Finland 2019 -lehden.

Next article