Etusivu » Matkailu » Kesä+loma=❤️ Mutta minne mennä?
Kesä

Kesä+loma=❤️ Mutta minne mennä?

kesaloma-suomi-korona-kotimaanmatkailu
kesaloma-suomi-korona-kotimaanmatkailu
Suomi ja sen lähimaat tarjoavat paljon tekemistä kesälomapäiville. Kuvat: Pexels ja Unsplash

Hallitus purkaa koronarajoituksia ja Baltiaankin saa jo matkustaa. Missä kesäpäivistä voi nauttia turvallisesti? Ja mitä voisi tehdä?

Järviluonnon kauneus häikäisee Saimaalla

Pehmeät aallot hellivät ihoa, kallio lämmittää jalkoja ja järviruokojen seasta esiin lipuu silkkiuikku. Vaellusreiteillä on muutakin kuin komeita vaaroja ja raikkaita mäntykankaita. Neitvuorelta näet kauas Saimaan saaristoon ja Linnansaaren kansallispuistossa voit nähdä saimaannorpan. Mikkelissä Astuvansalmella pääset katsomaan myös ihmiskäden jälkiä vuosituhansien takaa; kalliomaalaukset kun ovat aivan järven tuntumassa.

Nauti kulttuurista Savossa

Savon sydämessä on museoita ja vanhoja kartanoita, joissa voit kahvitella ja ihailla kauniita puutarhoja. Varkauden museoissa tutustut kulttuurihistoriaan ja Lapinlahdella Taidemuseo Eemilissä näet Halosten taiteilijasuvun taidokkaita teoksia.

Myös Kuopion taidemuseo ja Mikkelissä, Saimaan rannalla Kenkäveron pappila ja tunnelmallinen Tertin kartano ovat avoinna. Teatteristakin saat iloita ainakin Kiuruvedellä, kun kesäteatteri Eerolan musiikkikomediaesitykset alkavat heinäkuussa.

Vauhtia ja historiaa Baltiassa

Virossa museot, ravintolat ja kylpylät ovat jo auki. Käinan Tuuletornissa yhdistyvät museo, tiedekeskus ja leikkipuisto, ja vierailet Hiidenmaan synnyn keskellä. Sukellus kulttuurihistoriaan onnistuu Tallinnan länsipuolella Padisen sisterssiläisluostarissa, jonka upea arkkitehtuuri ja kaunis luonto ihastuttavat.

Löysitkö Latviasta jo Baltian Versaillesin eli Rundālenin linnan? Ehkä nautit myös Riian ylellisestä jugendista tai Jurmalan rannoista ja kylpylöiden mutakylvyistä. Miltä kuulostaisi retki Ķeipeneen, maan elokuvahistorian pääkaupunkiin?

Liettuan Vilnassa taas on pikkukaupungin viehättävyyttä. Pittoreski vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja lukuisten kirkkojen, luostareiden ja muiden rakennustaiteen helmien parissa aika häviää. Aktiivilomailija löytää tiensä myös Euroopan suurimmille hiekkadyyneille.

Ennen ulkomaille matkustamista kannattaa tutustua viranomaisohjeisiin: finlandabroad.fi tai um.fi

Next article