Skip to main content
Etusivu » Koti ja sisustus » Tervetuloa syksy – 6 syytä rakastaa syksyä
Syksy

Tervetuloa syksy – 6 syytä rakastaa syksyä

parasta-syksyssa-paras-vuodenaika
parasta-syksyssa-paras-vuodenaika
Suomen neljä vuodenaikaa tarjoavat toinen toistaan kauniimpia maisemia. Kuva: Pexels

Syyskuu on hellinyt meitä aurinkoisilla päivillä, mutta pikkuhiljaa illat alkavat pimetä ja on virallisesti aika toivottaa syksy tervetulleeksi. Muun muassa näitä asioita me fiilistelemme syksyssä.

1. Suomen luonto ja ruska

Suomen neljä vuodenaikaa tarjoavat toinen toistaan kauniimpia maisemia. Lähde kävelylle kiireisen työpäivän jälkeen ja anna punaruskean väriloiston rauhoittaa mielesi. 

2. Maukkaat syysruoat

Kesän grilliherkkujen jälkeen on aika kokata mausteisia keittoja ja hauduttaa maukkaita pataruokia. Kata pöytä kauniilla astioilla ja kaada aterian kylkeen lasillinen lempijuomaasi.  

3. Pientä päivitystä kotiin

Erilaiset materiaalit ja maanläheiset sävyt valtaavat sisustuksen tänä syksynä. Kaikkea ei kuitenkaan sisustuksessa tarvitse – tai kannatakaan uusia. Kaivattua muutosta saa esimerkiksi päivittämällä sohvatyynyt ja torkkupeiton syksyn väreillä. Ympäristötietoinen sisustaja etsii sisustustarvikkeita kirpputoreilta tai vaihtelee tavaroita ystävän kanssa.  

4. Kotoilu ja ihanat vaatteet

Lämpimät pehmoiset vaatteet ja kuppi kuumaa teetä tai makukahvia. Sohvan uumeniin lempisarjaa katsomaan tai kirjaa lukemaan. Täydellistä, eikö? 

5. Harrastuksista puhtia 

Joillekin syksy tarkoittaa uuden alkua, ja moni voi kaivatakin vaihtelua poikkeuksellisen kevään jäljiltä. Uusi harrastus, tai vanhan lajin uudelleen aloittaminen, on otollista syksyllä, sillä moni liitto starttaa toimintansa kesän jälkeen. Harrastuksia on yhtä paljon kuin harrastajia: vapaa-aikaa voi kuluttaa musiikin, kuvataiteen, liikunnan tai uuden kielen parissa. Quelle bonne idée! 

6. Lähimatkailu

Koti-Suomesta löytyy toinen toistaan upeampia paikkoja myös syksyllä. Paikalliset ravintolat ja nähtävyydet hurmaavat urbaanin matkailijan, kansallispuistot puolestaan lumoavat maisemillaan. Myös staycationit kasvattavat suosiotaan. Miltä kuulostaa viikonloppuloma omassa kotikaupungissasi?

Next article